Política

Saura anuncia que ICV vetarà els pressupostos generals al Senat

Finançament

El president d'ICV, Joan Saura, ha anunciat que el seu partit vetarà els pressupostos generals de l'Estat per al 2009 al Senat davant l'incompliment del termini de tres mesos que ell mateix va acordar amb la vicepresidència del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, per aconseguir un acord sobre finançament.

A la roda de premsa després de la reunió de la secretaria política, Saura ha qualificat l'incompliment del pacte de "greu", ja que, segons ell, posa de manifest "la falta de voluntat política i la falta d'un nou model de finançament del govern espanyol en relació amb l'Estatut".

Segons el líder d'ICV, els pressupostos de l'Estat estan "superats per la pròpia realitat i per la aprofundiment de la crisi econòmica".

De la Vega i Saura es van reunir el mes d'agost en un hotel de Vilanova i la Geltrú, on van arribar a un acord perquè el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, no hagués de comparèixer al Congrés per donar explicacions sobre el nou finançament a canvi de pactar un nou termini de tres mesos per aconseguir un acord pel nou finançament català, que ha expirat aquest dilluns 17 de novembre.

EUiA, també
El senador d'EUiA, Joan Josep Nuet, també vetarà els pressupostos generals de l'Estat (PGE), segons ha explicat el coordinador general de la formació, Jordi Miralles. Nuet vetarà els pressupostos "pels continguts" i perquè el govern espanyol és "mentider". "A un govern amic l'hem votat, a un govern mentider el vetem", ha assenyalat Miralles fent un joc de paraules. EUiA ja ha comunicat a Iniciativa per Catalunya i als altres components del grup de l'Entesa que votarà en contra els pressupostos.

La resta de socis de l'Entesa votaran diferent. Es dóna per descomptat que els senadors del grup que pertanyen al PSC votaran a favor dels pressupostos. No està clar què farà ERC. La setmana passada va flirtejar amb CiU per afegir-se al veto però avui ha presentat una bateria d'esmenes per evitar haver de fer-ho.
 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.