Política

guerra a europa

Zelenski reclama als seus aliats “més armes” per frenar Rússia i acabar la guerra a la tardor

El president ucraïnès participa en una reunió del Grup de Contacte per a la Defensa d’Ucraïna a la base nord-americana de Ramstein, a Alemanya

Berlín, Londres i Washington anuncien nous paquets d’ajuda militar per Kíiv

El president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha reclamat aquest divendres als seus aliats occidentals “més armament” per frenar l’avenç de les tropes russes, especialment a l’est del seu territori. “Fem d’aquesta tardor el moment en el qual caigui l’agressió russa, d’una forma que posi fi a la guerra i restableixi un ordre internacional de seguretat fiable”, ha dit Zelenski a l’inici de la reunió de l’anomenat Grup de Contacte per a la Defensa d’Ucraïna a la base aèria nord-americana de Ramstein, Alemanya, la més gran dels Estats Units a Europa.

“Necessitem més armes per repel·lir les forces russes”, ha insistit el mandatari ucraïnès, informa Efe. Zelenski ha tret pit davant els aliats de l’ofensiva de les seves tropes a la regió russa de Kursk, on segons ell haurien causat sis mil baixes a les files russes, però també els ha advertit d’un moment crític per l’exèrcit de Kíiv després dels darrers atacs contra Ucraïna.

Davant aquesta situació, Zelenski ha instat els socis occidentals a complir amb els seus compromisos i els ha demanat que intensifiquin l’enviament d’armament a Ucraïna. També ha tornat a insistir que permetin a Kíiv colpejar amb míssils de llarg abast objectius militars situats en territori rus “per exercir una pressió definitiva sobre Rússia”.

“Volem posar fi a aquesta guerra, volem la pau“, ha proclamat Zelenski, que ha insistit que és el president rus, Vladímir Putin, “qui no vol la pau i està obsessionat en la conquesta del nostre territori”. “Vol les nostres ciutats o les ruïnes que quedin d’elles. Cal forçar a Rússia a la pau”, ha afegit el mandatari ucraïnès.

Per aconseguir-ho, també ha destacat la importància que Ucraïna continuï augmentat la producció pròpia d’armament i ha demanat als seus socis que contribueixin amb finançament a continuar expandint la indústria militar ucraïnesa.

Durant la reunió a la base de Ramstein, el secretari de Defensa nord-americà, Lloyd Austin, ha anunciat que Washington entregarà un paquet d’ajuda addicional a Kíiv per valor de 250 milions. També el Regne Unit s’ha compromès amb un nou paquet d’ajuda militar, en aquest cas de 192 milions, i Alemanya que aportarà 150 milions més.

En el camp de batalla, Ucraïna està a l’espera de veure si la incursió sorpresa llançada l’agost passat a la regió russa de Kursk dona més resultats, mentre les tropes russes avancen implacables a l’est d’Ucraïna. En aquesta zona del territori ucraïnès, l’exèrcit rus ha disparat aquest divendres una salva de míssils a Pavlograd que ha matat almenys una persona i ferit a una quarantena més, segons han informat les autoritats de l’est d’Ucraïna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia