Política

guerra a gaza

Sis treballadors de l’ONU entre els 18 morts en el nou atac israelià a una escola a la Franja

El centre, que donava refugi a desplaçats, ha estat atacat cinc vegades bombardejats

El secretari general de l’ONU condemna les violacions del dret internacional humanitari

El secretari general de l’ONU, António Guterres, ha condemnat l’atac aeri israelià contra una escola en el centre de la Franja Gaza que funcionava com a refugi per desplaçats palestins, dimecres al vespre, que va matar divuit persones. “El que està passant a Gaza és totalment inacceptable”, va escriure Guterres en un missatge a les xarxes socials i recollit per Efe, en el qual afegeix que entre les víctimes mortals hi ha sis treballadors de l’Unrwa, l’agència de les Nacions Unides per als refugiats palestins. Es tracta del nombre de víctimes mortals més alt entre el personal d’aquest organisme de les Nacions Unides en un sol incident des de l’inici de la campanya militar israeliana a l’enclavament palestí el 7 d’octubre passat.

Entre els morts figura el director del refugi de l’Unrwa i altres membres de l’equip que donaven assistència a desenes de palestins forçats a abandonar les seves llars per l’avenç de l’exèrcit israelià, segons ha assegurat aquest dijous l’organisme de les Nacions Unides en un missatge a la xarxa X. Abans, l’exèrcit d’Israel hauria dit que la seva força aèria havia “dut a terme un atac precís contra els terroristes que operaven dins d’un centre de comandament i control de Hamàs” als terrenys de l’escola, sense detallar el resultat ni les identitats dels objectius.

L’oficina de mitjans del govern de Hamàs va dir que unes 5.000 persones desplaçades estaven refugiades a l’escola quan va ser atacada dimecres a la tarda. L’Unrwa ha destacat que l’escola Al-Jaouni de Nuseirat, al centre de la Franja, ha estat colpejada cinc vegades des que va començar la guerra i que acull 12.000 persones desplaçades, principalment dones i nens. “Ningú està segur a Gaza”, conclou l’agència en el comunicat.

A l’enclavament palestí ja s’acumulen més de 41.000 morts i 94.921 ferits d’ençà que Israel va llançar l’ofensiva bèl·lica a la Franja en resposta a l’atac de Hamàs del 7 d’octubre passat contra el seu territori, informa Efe que cita fonts sanitàries de Gaza, les quals asseguren que almenys deu mil persones més han estat donades per desaparegudes, previsiblement sota la runa de la guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

L'Unrwa denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona
política

Parlon vol “revertir la corba delinqüencial” a Catalunya

barcelona