Política

guerra a europa

Rússia llança una contraofensiva a la regió de Kursk

Les forces de Moscou asseguren haver recuperat el control de deu localitats

Les forces de Moscou han iniciat una important contraofensiva per intentar expulsar les tropes ucraïneses de la regió de Kursk, un mes després de l’audaç operació llançada per Kíiv en aquest territori fronterer rus. Un alt comandament militar rus ha assegurat a l’agència russa TASS que Moscou ha recuperat ja el control d’almenys deu localitats, i l’Institut per a l’Estudi de la Guerra de Washington (ISW) explica que les forces de Moscou intenten aïllar les ucraïneses per després intentar una ofensiva més àmplia i fer-les fora.

Una unitat d’elit de la infanteria naval russa va atacar les tropes ucraïneses prop del districte de Korenevo, fronterer amb la província ucraïnesa de Sumi, segons va explicar dimecres el general de divisió Apti Alaudinov, subdirector del departament polític i militar del Ministeri de Defensa rus i comandant de les forces especials txetxenes Akhmat, en declaracions a l’agència russa de notícies RIA Novosti. Les forces ucraïneses van patir important baixes després dels intents fallits d’avançar en diverses zones de la regió, segons assegura l’alt comandament militar rus en un comunicat publicat aquest dijous per l’agència russa Tass. En la nota, Alaudinov destaca que “la situació continua sent complicada, però està sota control” i que les forces russes han aconseguit en els darrers dies fer retrocedir les tropes de Kíiv a la zona. En concret, les forces russes estarien empenyent les ucraïneses cap a l’est del riu Malaya Loknia, al sud de Snagost.

La contraofensiva russa ha estat confirmada aquest dijous pel president ucraïnès, Volodímir Zelenski, informa Efe. El mandatari ucraïnès ha assegurat en una roda de premsa a Kíiv juntament amb el seu homòleg lituà, Gitanas Nauseda, que ja estava previst que passés i que tot transcórrer dins del pla ucraïnès. Abans, el web ucraïnès DeepStateMap.Live, pròxim al Ministeri de Defensa d’Ucraïna, havia informat sobre un “deteriorament de la situació en el flanc esquerre de l’agrupació ucraïnesa a Kursk”. Segons la mateixa font, les forces de Kíiv haurien perdut recentment el control sobre la ciutat de Korenovo i s’haurien intensificat els combats prop de la localitat de Snagost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

habitatge

Junts evita l’intent del Congrés de regular el lloguer de temporada i d’habitacions

barcelona
política

PSOE i PP avalen la iniciativa de Junts per endurir les condemnes per multireincidència

barcelona
Europa

Set morts en l’onada d’incendis que afecta el centre i el nord de Portugal

Barcelona
memòria democràtica

Torna la campanya per fer de Via Laietana 43 un espai de memòria

barcelona
unió europea

Qui és qui a la nova Comissió Europea de Von der Leyen?

barcelona

La consellera d’Educació, Esther Niubó, renuncia al càrrec de regidora

Castelldefels
guerra a europa

Kíiv busca forçar Rússia amb més pressió mentre continua cedint terreny en l’est

barcelona
pròxim orient

L'Unrwa denuncia que Israel no dona visats als treballadors humanitaris

barcelona
Política

Madaula denuncia un intent de “perjudicar-la” en el cas d’Eduard Pujol

barcelona