Política

Frustren un acord per una moció de censura

Lamenten que Lara Torres, de Sumem per Lloret, hagi “prioritzat els seus propis interessos”

Junts a Lloret de Mar ha anunciat que un acord entre Junts, Tots per Lloret, ERC i Sumem per una moció de censura al municipi s’ha vist frustrat després que la regidora de Sumem, Lara Torres, hagi acceptat un càrrec al govern de Salvador Illa. El grup municipal de Junts lamenta el nomenament de la cap de llista i portaveu del grup Sumem Lloret com a directora general de Bon Govern, Innovació i Qualitat Democràtica del govern presidit per Salvador Illa. Des de la formació, encapçalada per Jordi Martínez, es mostren decebuts amb la mesura, que consideren una acció política per mantenir “a la cadira” a l’actual alcalde de la localitat, Adrià Lamelas, del PSC. Segons expliquen en un comunicat, quan ja tenien un projecte embastat i amb un preacord de futur amb la resta de forces, com amb Tots per Lloret i Sumem Lloret, “ha aparegut la proposta del senyor Illa i l’acceptació de Lara Torres”, que ha mostrat la seva renúncia a continuar edificant “l’alternativa sòlida” a l’actual equip de govern en minoria (PSC i En Comú). “La nostra idea era adoptar un rol fiscalitzador amb l’ajut de les diferents forces polítiques al consistori”, refereix Martínez, “Torres no ha tingut en compte la gent de Lloret i ha prioritzat la seva proposta personalista, perquè és evident que l’executiu de Salvador Illa no li brindarà un càrrec si no hi ha una contraprestació, és a dir, si no manté a l’alcaldia a Lamelas”.

Des de Junts Lloret consideren que aquesta mesura significa que el municipi té un alcalde i un govern municipal sustentats des del govern de la Generalitat, a canvi d’un càrrec i d’un sou públic que paguen tots els ciutadans: “En aquest cas, en concret, parlem d’un càrrec remunerat amb 93.160,26 euros l’any”, remarca Junts. Finalment, i malgrat la decisió de Torres, afirmen que des de Junts Lloret continuaran treballant “com han fet sempre, a favor del poble i per al poble, en el marc d’un projecte municipalista i allunyat dels interessos personals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

Barnier presenta a Macron el seu govern de perfil de centredreta

barcelona
àsia

Condemnat a Hong Kong a presó per dur una samarreta “sediciosa”

barcelona
Unió Europea

El TJUE creu que les clàusules preus de Booking limiten la competència

Barcelona

Frustren un acord per una moció de censura

lloret de mar
Pròxim Orient

Hezbol·là i l’Iran amenacen Israel amb represàlies per les explosions al Líban

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona