Política

El regidor socialista Eduard Sanz rellevarà Pilar Díaz a l’alcaldia

L’alcaldessa, nomenada delegada del Govern a Barcelona, renunciarà al càrrec el 2 d’octubre

El primer tinent d’alcaldia d’Esplugues, Eduard Sanz, rellevarà Pilar Díaz al capdavant del govern municipal amb motiu del recent nomenament de l’alcaldessa com a a delegada del Govern de Catalunya a Barcelona. La renúncia de Díaz i la investidura de Sanz es faran efectives en un ple extraordinari el 2 d’octubre.

Sanz ha estat proposat a l’alcaldia pel grup socialista d’Esplugues, que ha agraït “la gran tasca” realitzada per Díaz com a alcaldessa els darrers 18 anys –va substituir Lorenzo Palacín el 2006–. El seu ha estat el mandat més llarg d’Esplugues i, segons els socialistes, Díaz deixa com a llegat la transformació de la ciutat en un referent de “progrés, innovació, talent, economia del coneixement, benestar social i projectes de present i de futur”.

Sanz, al seu torn, és ara portaveu del grup socialista i va ser el número 2 del PSC a les eleccions municipals del 2023. Ocupa a primera tinença d’Alcaldia i la regidoria de Territori i Sostenibilitat des del 2015. Anteriorment, va ser regidor de Joventut (al mandat del 1999), de Cultura (entre el 2007 i el 2011) i tercer tinent d’alcaldia i regidor de Cultura, Patrimoni i Habitatge Social (del 2011 al 2015). Té 52 anys i estudis en Enginyeria Tècnica d’Obres Públiques i un postgrau en Estratègia i Competitivitat Nacional per la UPC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia