Política

política

Rovira crida a “repensar” ERC, després de les “fallides ètiques, morals i garrafals”

ERC farà inventari dels 47 alts càrrecs del govern d’Aragonès que s’han quedat amb Illa

La secretària general d’ERC, Marta Rovira, proposa als militants dedicar el congrés de finals de novembre a “repensar” el partit i fer-ne una oportunitat. Rovira ha esperonat avui ERC fer-ho “des del reconeixement dels èxits aconseguits i de la feina ben feta, però també davant dels errors garrafals, les fallides ètiques i morals, i els protocols interns que no han funcionat”, ha reconegut durant la seva breu intervenció davant el consell nacional. Tot i no citar directament la polèmica dels cartells contra Maragall ni les actuacions de l’equip B del partit, la secretària general d’ERC ha apostat per acabar de “depurar responsabilitats” fins al final, tot i que el partit no ha enllestit encara l’investigació interna, i el d’avui podria ser el darrer -en principi- consell nacional abans del congrés de novembre.

La líder d’ERC no s’ha referit gaire a les aliances dels republicans amb els socialistes, només ha recordat que la consulta sobre l’investidura de Salvador Illa va deixar uns resultats que cal aplicar. S’ha compromès que el grup parlamentari al Parlament “vigilarà i exigirà” al PSC que compleixi l’cord sobre el “concert econòmic i sobirania fiscal” per a Catalunya. La secretària general si que ha advertit que serà “pràcticament impossible” negociar els pressupostos sense “avenços rotunds i un compliment eficaç” del pacte per al finançament.

Rovira ha avançat també que la setmana que ve, ERC farà inventari dels 47 alts càrrecs del seu antic govern i que s’han quedat amb el del PSC, malgrat que el partit els va recomanar de plegar per “fer oposició” des de fora del govern.

Rovira ha culminat la seva intervenció amb un joc de paraules amb els noms de les quatre candidatures que s’han presentat al congrés per liderar el partit: Foc Nou, Militància Decidim, Nova Esquerra Nacional i Recuperem ERC-Col·lectiu Primer d’Octubre, amb el que ha volgut resumir l’ideari del partit i el moment que viu, després de quatre davallades electorals i el descrèdit i enfrontament intern. De fet, els republicans comencen el dia amb consell nacional, i aquesta tarda, l’antic president Oriol Junqueras presenta el seu equip i proposta política per convèncer els militants que l’avalin per seguir al capdavant del partit. Serà en una acte al teatre de la Passió d’Olesa. A la mateixa hora, la candidatura que avala Rovira i proposa Xavier Godàs com a nou líder, fa un acte a l’Urgell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia