Política

política

L’ANC aposta per l’unilateralitat al nou full de ruta i critica el pactisme dels partits

Reunió del secretariat nacional

L’ANC considera que la independència de Catalunya haurà de ser “radicalment i obstinadament unilateral mitjançant processos de resistència i rebel·lió de la seva gent que obliguin Espanya a negociar entre iguals”. És una de les conclusions que des de fa temps pregona l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i que ha refermat avui a través del cocument “Les Tesis d’agost”, debatut i aprovat avui pel secretariat nacional reunit a Cardedeu.

El document vol ser una mena d’embrió o de guia per elaborar un nou full de ruta independentista, que l’ANC ofereix al moviment “amb deu punts de partida per assolir la independència”. Ha estat preparat pel secretari nacional i exdiputat del Parlament Julià de Jòdar. Precisament, aquest dissabte el secretariat l’ha escollit coordinador de la nova comissió d’estructures de País i, per tant, passarà també a formar part del comitè permanent de l’entitat. En la guia, l’ANC assenyala la importància de “forjar eines d’autodefensa” i afegeix, en referència a l’1-O, que “mai més una estratègia per aconseguir la independència ha de permetre que el poble sigui l’ase de tots els cops de la força cega del totalitarisme espanyol”.

L’ANC és també molt crítica amb els partits independentistes. “Ajudar a fer governs a Madrid, mentre es proclama la voluntat de fer la independència, és una trampa del catalanisme subordinat”, diu el text. Emmarca el pactisme, sobretot a Madrid, amb “tàctiques de submissió” que han portat a perdre la majoria independentista al Parlament i a tenir un Govern “profundament espanyolista”, alerta.

Pel que fa a l’amnistia, el document la qualifica de “ falses mesures de reparació”, assolides com a contrapartida per “pactar amb el govern espanyol”, i que a més l’Estat empra per “perdonar els seus sicaris”, fent referència a la cinquantena d’agents de policia ja amnistiats.

Davant del moment actual, l’ANC defensa que l’activisme civil independentista faci “un salt de qualitat per esdevenir força de xoc permanent contra l’Estat.

D’altra banda, el ple del secretariat ha decidit obrir un procés durant el mes d’octubre a fi que les assemblees de base facin aportacions per a l’elaboració del full de ruta final, que el secretariat debatrà per a l’elaboració de la primera ponència. També s’ha aprovat la creació d’un grup de treball per organitzar el Consell d’Assemblees de Base; la trobada anual dels coordinadors i membres de les assemblees de base i secretaris nacionals per treballar objectius prioritaris de l’entitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia