Política

pròxim orient

Israel continua bombardejant el Líban i Hezbol·là dispara un míssil contra Tel-Aviv

El projectil ha estat interceptat per la defensa aèria israeliana i tenia com a objectiu una base del Mossad

L’exèrcit israelià reforça la seva presència la nord en plena escalada del conflicte

Israel està reforçant la seva presència militar al nord del país i aquest dimecres ha anunciat la mobilització de noves brigades, coincidint amb un augment de la tensió al Líban i una extensió del conflicte a mesura que els atacs d’Israel i de Hezbol·là arriben cada cop més lluny. De moment, Israel s’ha limitat a fer atacs aeris tot i que els seus dirigents especulen des de fa dies amb una possible invasió terrestre del país veí.

L’exèrcit israelià continua acarnissant-se aquest dimecres al sud del Líban i a la vall de la Bekka amb nous bombardejos. En concret, l’exèrcit israelià ha informat que ha atacat més de cent llocs. El Ministeri libanès de Sanitat ha comunicat que almenys deu persones han mort en aquesta nova onada de bombardejos. Tres persones han mort a la localitat de Qana, al sud del Líban, on també s’han registrat tretze ferits, informen les agències internacionals. A més, un altre atac, aquest a la ciutat de Masrah, a l’oest del país i majoritàriament cristiana, ha matat tres persones més i ferides a nou altres. És la primera vega que Israel colpeja aquesta zona del Líban des de la intensificació de l’enfrontament entre Israel i Hezbol·là, el 8 d’octubre passat, per la guerra a la Franja de Gaza.

L’ofensiva israeliana contra Hezbol·là al Líban ha matat ja 560 persones, entre elles mig centenar de criatures, i ferides a més de 1.830, segons l’últim balanç de xifres proporcionat pel Ministeri de Sanitat libanès. A més, mig milió de persones s’han vist forçades a abandonar les seves llars.

Centenars de milers de persones fugen del sud del Líban per escapar de les bombes. Moltes d’elles han passat cap a Síria, país que fa més de tretze anys que està en guerra, després de tres dies d’intensos bombardejos.

Hezbol·là, per la seva banda, ha intentat atacar per primer cop Tel-Aviv. La milícia xiïta libanesa ha llançat aquesta matinada un míssil terra-terra sobre Tel-Aviv, però les defenses aèries israelianes han interceptat el projectil, que no ha causat víctimes ni danys materials. Això, ha activat les alertes de la ciutat i del centre d’Israel.

En un comunicat publicat aquest dimecres i recollit per Efe, el grup patrocinat per l’Iran detalla que ha disparat un míssil balístic tipus Qader 1 i que el seu objectiu era una base del Mossad, el servei d’espionatge israelià al qual culpa dels assassinats selectius dels seus alts comandaments i del sabotatge del seu sistema de comunicacions amb les explosions dels cercapersones i walkie-talkies de la setmana passada que van causar desenes de morts i milers de ferits.

D’acord amb l’exèrcit israelià, és la primera vegada que un projectil disparat per Hezbol·là arriba al centre d’Israel. El mes passat la milícia xiïta es va atribuir un atac aeri contra una base d’intel·ligència prop de Tel-Aviv, però no hi va haver confirmació per part d’Israel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia