Política

política

ERC reclama que s’ampliï el pla alternatiu a rodalies al sud del país

El grup d’ERC al Parlament de Catalunya ha registrat una proposta de resolució perquè s’amplii el pla de transport alternatiu a rodalies pel tall del servei ferroviari entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders, que començarà dimarts i s’allargarà fins al 2 de març del 2025. Al seu parer, les previsions que s’han fet són insuficients i per això reclama que la qüestió es tracti a la Comissió de Territori i Habitatge i s’incrementin els mitjans de transport alternatiu previstos. El grup republicà qualifica de falta de planificació i improvisació els plans elaborats pels operadors, Renfe i Adif. Segons afirmen, les obres al túnel de Roda de Berà són conseqüència del “greuge històric en termes d’inversions i d’una manca de previsió”.

ERC recorda la gran afectació que tindrà aquest tall sobre els usuaris i demana que s’estableixin mesures que compensin “els greuges econòmics i personals” que es puguin produir durant el desenvolupament de les obres. De fet, els republicans defensen que el cost addicional que pugui suposar el reforç dels autobusos de la xarxa gestionada per la Generalitat l’ha d’assumir el govern espanyol a través de les operadores ferroviàries. A més, ERC proposa la creació d’una comissió integrada per totes les parts implicades que faci el seguiment de l’evolució del pla alternatiu de transport i faciliti una presa de decisions consensuades davant les incidències que hi pugui haver. ERC ja va reclamar la setmana passada la compareixença al Parlament del ministre de Transports, Óscar Puente, i la consellera de Territori, Sílvia Paneque, per donar explicacions sobre la gestió de l’obra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia