Política

pròxim orient

Israel informa els EUA que planeja una operació terrestre al Líban “limitada” i “imminent”

L’operació estarà centrada en incursions a localitats i posicions controlades per Hezbol·là al sud del país àrab

Israel ultima els preparatius pel que podria ser una “imminent” incursió terrestre al Líban, en el marc de la seva ofensiva en el país veí contra la milícia xiïta Hezbol·là. El govern liderat pel primer ministre israelià, Benjamín Netanyahu, ja hauria informat els Estats Units sobre la seva intenció d’iniciar una operació terrestre “limitada” amb efecte immediat, segons informa el diari The Washington Post i la cadena CNN, que citen funcionaris nord-americans. La campanya de l’exèrcit israelià, segons indiquen aquestes fonts, seria molt més limitada que en la seva última guerra contra Hezbol·là el 2006 i tindria com a objectiu la infraestructura de la milícia xiïta libanesa prop de la frontera amb Israel.

La possibilitat d’una invasió terrestre del Líban pren cada vegada més força. La possibilitat que l’exèrcit israelià s’endinsi en territori libanès no ha deixat de sonar des de fa dues setmanes, especialment des de dimecres passat quan el cap de l’Estat Major de l’exèrcit israelià, el general, Herzi Halevi, va declarar davant un grup de militars desplegats al nord d’Israel que els atacs aeris contra Beirut i el sud del Líban servien tant per “preparar el terreny per a la possibilitat de la vostra entrada com per continuar fent mal a Hezbol·là”.

El ministre de Defensa israelià, Yoav Gallant, per la seva banda, ha insistit aquest dilluns que “la pròxima etapa de la guerra contra Hezbol·là començarà aviat”, sense detallar en què consistirà, però ha insinuat també una invasió terrestre al país veí.

Mentre el ministre israelià feia aquestes declaracions, el número dos de la milícia xiïta libanesa, el xeic Naim Qassem, ha enviava un missatge desafiant a Israel. Ha dit que estan preparats per una confrontació terrestre i que guanyaran com ho van fer el 2006. En el primer missatge públic d’un dirigent de Hezbol·là després de la mort del seu líder, Hassan Nasral·là, en un atac israelià a Beirut divendres passat, la milícia ha volgut treure múscul, però el fet és que la mort del seu dirigent i els atacs contra el sistema de comunicació del grup els ha deixat molt tocats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.