Política

Òscar Albaiceta

Cap de l’oposició (ERC)

“Prioritzem donar qualitat de vida a qui hi viu tot l’any”

“En qualsevol intent que hem fet d’aproximació a l’equip de govern hem rebut un no. Els de l’oposició no hi comptem per a res”

“El govern ha apujat la taxa de la brossa quasi un 40%; l’aigua, més d’un 20%; el transport escolar, un 100%, i l’IBI, un 12%”

Òscar Albaiceta és regidor d’ERC des del 2019 i portaveu del grup municipal. Molt vinculat a l’associacionisme i l’esport locals, ja des de l’escola tenia el neguit d’implicar-se amb el seu entorn.

Quines són les prioritats d’ERC a Calafell?
La principal és com fer que Calafell pugui absorbir la població fluctuant i donar qualitat de vida a la gent que viu aquí sense que es noti aquest creixement tan exponencial. Hem de ser capaços de transformar aquesta població en una petita ciutat i que els habitants que hi viuen tot l’any no pateixin la diferència respecte de la temporada més alta. En set anys hem pujat de 20.000 a 30.000 habitants, és una barbaritat.
Com s’aplica aquesta prioritat?
La nostra acció és molt complicada perquè els de l’oposició no comptem per a res. En qualsevol intent que hem fet d’aproximació a l’equip de govern, com ara per a la negociació del pressupost, hem rebut un no. Nosaltres vam fer 50 o 60 propostes per al pressupost anterior, i van dir a totes que no. Però en el pressupost d’enguany han aplicat partides que nosaltres havíem assenyalat, tot i que molt rebaixades. I per al nou també hem fet propostes. S’hauran de concentrar molt perquè aquest any hi ha hagut una pujada molt gran per l’increment d’impostos i taxes.
En quin percentatge han pujat?
La taxa de la brossa ha pujat quasi un 40%. L’aigua, més d’un 20%; els impostos de terrassa, un 50%; el transport escolar, un 100%, i l’IBI, un 12%.
Com argumenta el govern aquesta pujada?
Demanaven un esforç de la ciutadania perquè havien pujat els sous de tothom, perquè havien pujat els subministraments primaris, com ara l’electricitat. Però nosaltres no ho compartim. Entenem que calen pujades per quadrar els comptes, perquè en quatre anys el deute de Calafell ha pujat pràcticament dos milions d’euros. Entenem que per fer segons quines inversions necessiten apujar els impostos.
Unes inversions que no són prioritàries, al vostre parer?
Nosaltres considerem que hi ha moltes coses que no són prioritàries. Per exemple, s’han gastat 1,1 milions d’euros en senyalització a l’eix comercial de Vilamar Centre. 550.000 euros són municipals i la resta, del Next Generation. Pensem que ens els podíem haver estalviat. Nosaltres creiem que una prioritat hauria de ser un segon gimnàs municipal o una cosa similar. Des de fa molts anys les entitats culturals reclamen un hotel d’entitats, i pràcticament aquí no existeix com a tal. I s’ha de difondre més el patrimoni cultural, com ara la Ciutadella, la casa de Barral, la Confraria...
ERC va passar de dos regidors el 2015 a tres el 2019 i s’ha mantingut, però no sé si amb una davallada de vots.
Va baixar 8 o 10 punts la participació i això es va notar. Nosaltres vam baixar també en vots però ens vam mantenir en escons. És molt important que la gent vagi a votar, perquè vam estar al llindar del 50% a les municipals. Si tu et vols queixar de com estan els carrers, la seguretat..., doncs la primera cosa que has de fer és anar a votar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia