Política

Pròxim Orient

Un atac aeri israelià deixa almenys divuit morts a Cisjordània

Un avió militar ha disparat un míssil contra un concorregut cafè del camp de refugiats de Tulkarem

És la pitjor massacre al territori palestí aquest segle

Almenys divuit palestins han mort aquest dijous en un atac aeri israelià al camp de refugiats de Tulkarem, al nord de la Cisjordània ocupada.

Segons informa l’agència palestina Wafa, avions israelians han disparat almenys un míssil contra un popular cafè al barri d’Al-Hamam, on hi havia nombrosos civils. A més dels divuit morts, altres persones més han resultat ferides de diversa consideració.

L’exèrcit israelià ha confirmat que un avió de combat ha atacat Tulkarem en el marc d’una operació conjunt de les Forces de Defensa d’Israel (FDI) i el Shin Bet (intel·ligència interior).

Aquesta és la pitjor massacre a Cisjordània en més de 24 anys, d’ençà del tombant de segle. En els últims any, des dels fets del 7 d’octubre al sud d’Israel, almenys 720 han mort al territori palestí, entre els quals 160 menors. Només ha Tulkarem han perdut la vida 94 persones des del gener, inclosos dos adolescents de 15 i 17 anys, segons el recompte de l’agència Efe.

La majoria de les víctimes a Cisjordània han estat per trets de soldats en incursions terrestres, però més d’una trentena han perdut la vida en atacs aeris. Israel no utilitzava l’aviació per atacar ciutats i campaments de refugiats a Cisjordània des de la Segona Intifada, ja fa dues dècades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia