Política

Orient Mitjà

L’aiatol·là Khamenei defensa que l’atac amb míssils a Israel és “el menor dels càstigs”

El líder suprem de l’Iran assegura que l’acció de dimarts va ser “completament legal i legítima”

La Guàrdia Revolucionària iraniana avisa que si Israel s’hi torna, colpejarà la seva indústria energètica

El líder suprem de l’Iran, l’aiatol·là Alí Khamenei, ha afirmat avui que l’atac amb prop de dos-cents míssils que les seves forces van llançar dimarts contra Israel és “el menor dels càstigs per l’agressió israeliana”.

Khamenei ha aprofitat l’oració col·lectiva a la mesquita de l’Imam Khomeini de Teheran, que no dirigia des de 2020, per fer les seves primeres declaracions públiques sobre l’incident. En el sermó previ al servei religiós, que ha dedicat en gran part a la memòria del líder de la milícia xiïta libanesa Hezbol·là, Hassan Nasral·là, mort fa una setmana en un bombardeig israelià a Beirut, Khamenei ha defensat que “la brillant acció de les nostres forces armades fa un parell de nits va ser completament legal i legítima”. Fusell en mà, la màxima autoritat religiosa i política de la República Islàmica ha subratllat que “tota nació té dret a defensar el seu país i territori enfront de l’agressor”.

En aquest context, el dirigent iranià ha justificat que l’atac de Hamàs contra Israel del 7 d’octubre de l’any passat va ser “una mesura legal” i “un dret legítim dels palestins”, que, segons ell, tenen “el dret a fer front a qualsevol enemic que hagi destruït la seva casa i la seva vida”.

A parer seu, “cada cop al règim sionista és un servei a tota la humanitat” i no ha descartat que, “si és necessari, colpejarem una altra vegada el règim sionista en el futur. No obstant, ha matisat que “no dubtarem ni ens afanyarem. Farem el que sigui assenyat”.

En referència a la mort de Nasral·là, Khamenei ha destacat que “Hezbol·là i el seu líder heroic i màrtir són les essències de les virtuts i la identitat històriques del Líban.

El gran aiatol·là iranià, que ha pronunciat part del seu discurs en àrab “per arribar a tot el món islàmic”, ha fet una crida als musulmans a unir-se enfront de l’enemic perquè la seva política és “divideix i guanyaràs”. Segons ell, “l’enemic de l’Iran és l’enemic de Palestina, Líban, Iraq, Egipte, Síria i el Iemen”. “La política de l’Alcorà és que les nacions musulmanes han d’estar unides”, ha proclamat.

El religiós xiïta ha acusat als Estats Units de ser el culpable de les tensions a l’Orient Mitjà perquè busca “el control dels recursos de la regió a través del règim d’Israel”.

Amenaça a la infraestructura energètica

A l’espera de conèixer l’abast i la magnitud de l’anunciat atac de represàlia d’Israel pel bombardeig de dimarts a la nit, la Guàrdia Revolucionària de l’Iran ha advertit avui que si son agredits pel país hebreu, destrossaran les fonts d’energia israelianes. “Si el règim sionista comet un error, atacarem totes les seves fonts d’energia, estacions, refineries i camps de gas”, ha avisat el sotscomandant del cos d’elit iranià, el general de brigada Ali Fadavi. El militar ha recordat que Israel “només té tres centrals elèctriques i algunes refineries, però l’Iran és un país enorme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia