Política

Pròxim Orient

Els morts per l’escalada bèl·lica al Líban ja superen els dos mil

La xifra de víctimes per atacs israelians al Líban en l’últim any ja s’eleva a més de dos mil morts i més de 9.500 ferits, la majoria dels quals registrats des de la intensificació dels bombardejos en les últimes dues setmanes i l’inici, dimarts, d’una operació terrestre al sud del país.

En aquest sentit, el govern libanès ha destacat que el total de víctimes s’ha elevat després que Israel hagi llançat un total de 153 atacs contra diferents punts del país, principalment al sud, l’est i el Dahieh, els suburbis del sud de Beirut que són una plaça forta del grup xiïta Hezbol·là.

Segons un informe de l’executiu, els bombardejos es concentren avui als districtes de Tir, Marjayoun i Bint Jbeil. Es tracte de les zones on l’exèrcit d’Israel ha ordenat l’evacuació de la població per realitzar intensos atacs aeris, previsiblement per facilitar un posterior avenç per terra.

El conflicte ha obligat a més de 1,2 milions de persones a fugir de les seves cases. Molts s’han refugiat a cases de familiars, pisos de lloguer o hotels. Els 931 albergs habilitats per les autoritats han acollit uns 172.100 desplaçats. Més de tres quartes parts d’aquests centres d’acollida, el 76,4%, ja estan “completament plens”, sobretot els de Bierut i el Mont Líban.

Entre les víctimes registrades avui hi ha almenys onze paramèdics de l’Autoritat Sanitària Islàmica, una entitat afiliada a Hezbol·là. Segons un comunicat d’aquesta organització, que s’encarrega de l’evacuació de ferit si morts de la milícia libanesa al front, set dels sanitaris han perdut la vida en una “agressió sionista directa contra els equips d’ambulància” de l’entitat a Marjayoun, al sud. Dos sanitaris més han mort en un bombardeig israelià a Khirbet Salam, més al sud de la primera població, i dos més han caigut en un atac contra el Centre Ambulatori de Chaqra, encara més proper a la frontera amb Israel.

El moviment xiïta ha afirma que està contenint l’avenç de les tropes israelianes al sud, que està entacat a les poblacions frontereres de Maroun al Ras i de Yaroun, on es concentren els combats.

De la seva banda, l’exèrcit israelià ha assegurat avui haver matat un centenar de milicians de hezbol·là al sud del Líban. Segons Israel, almenys 250 combatents del grup xiïta han mort des que dimarts va començar l’ofensiva terrestre, tant en xocs directes com en bombardejos. L’exèrcit ha afirmat que més de dos mil objectius militars han estat atacats.

Les Forces de Defensa d’Israel han confirmat la mort de dos dels seus soldats al nord d’Israel per l’atac d’un avió no tripulat “llançat des de l’est” i 24 més han resultat ferits. L’acció ha estat reivindicat poc després per les milícies proiranianes de l’Iraq. Segons l’exèrcit, dels dos drons kamikazes provinents de l’Iraq, només un ha pogut ser interceptat i l’altre ha impactat en una base militar al nord dels Alts del Golan. La mort d’aquests dos militars, el sergent Daniel Aviv Haim Sofer i el caporal Tal Dror, tots dos de 19 anys, eleva a onze els soldats israelians morts des de dimarts, quan va començar l’ofensiva terrestre al sud del Líban.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia