Política

guerra a europa

Rússia ha llançat més de mil projectils a Ucraïna en una setmana

Zelenski insisteix a demanar més suport a Occident per repel·lir l’ofensiva russa

Rússia ha atacat per l’aire Ucraïna l’última setmana amb més de 1.200 artefactes entre míssils, bombes guiades i drons, segons ha informat aquest diumenge el president ucraïnès, Volodímir Zelenski. En un missatge publicat a les seves xarxes socials recollit per Efe, Zelenski ha dit que els atacs russos dels darrers dies s’han fet amb vint míssils de diferents tipus, 400 drons de diversos models i 800 bombes guiades.

“Aquest terror aeri pot frenar-se”, ha dit el president ucraïnès abans d’assegurar que per acabar amb els atacs russos cal “unitat dels aliats” d’Ucraïna a més d’una resposta de “llarg abast”, expressió amb la qual al·ludia a la petició de Kíiv de poder atacar en profunditat en el territori rus amb sistemes occidentals.

Segons ha informat la Força Aèria d’Ucraïna a través del seu canal de Telegram, l’exèrcit rus ha llançat sobre Ucraïna un total de 87 drons Shahed de fabricació iraniana, dos míssils balístics Iskander-M, un míssil de creuer Iskander K i un altre model Kh-59. Aquest atac va ser parcialment repel·lit perquè 56 dels Shahed van ser abatuts, mentre que a 25 més se’ls va perdre la pista “presumiblement com a resultat de les mesures de guerra electrònica” que van prendre els militars ucraïnesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia