Política

guerra a europa

Ucraïna diu haver atacat el dipòsit més gran de combustible de Crimea

A conseqüència de l’atac es va produir un gran incendi en els voltants de la infraestructura

L’Estat Major ucraïnès ha assegurat aquest dilluns haver atacat el dipòsit més gran de combustible de la península de Crimea, ocupada per Rússia des de 2014 i que serveix com a plataforma de moltes de les accions militars russes contra el territori ucraïnès sota control del govern de Kíiv.

“Aquesta nit hem colpejat amb èxit una terminal marítima de petroli de l’enemic situada en la Feodosia temporalment ocupada, en la República Autònoma de Crimea”, ha explicat l’Estat Major de Kíiv en un comunicat, fent ús del nom oficial que la península continua tenint en la terminologia oficial ucraïnesa.

La nota oficial agrega que a conseqüència de l’atac es va produir un incendi en els voltants de la infraestructura, que segons l’agència pública ucraïnesa de notícies, Ukrinform, és el dipòsit de combustible més gran de Crimea i serveix per a alimentar a l’Exèrcit rus.

“Les conseqüències del cop són analitzades”, ha explicat l’Estat Major ucraïnès, que no sempre informa del resultat dels atacs contra objectius militars situats en la rereguarda russa.

L’Estat Major de Kíiv no ha especificat el tipus d’armament utilitzat en l’operació, però sí que ha dit que aquesta va ser executada per les unitats especialitzades en míssils de les Forces Armades ucraïneses en cooperació amb altres components de l’Exèrcit.

“Les mesures per a soscavar el potencial militar i econòmic de la Federació Russa continuen. Hi haurà més”, conclou el comunicat oficial ucraïnès.

Ucraïna té permès utilitzar tot l’armament que rep dels seus socis per a colpejar objectius en els territoris que pertanyen legalment a Ucraïna i han estat ocupats per Rússia, com és el cas de Crimea.

Kíiv no ha aconseguit que els seus aliats aixequin la prohibició d’utilitzar material militar com els míssils de llarg abast que rep dels EUA, el Regne Unit i França contra infraestructures militars dins de Rússia.

Per a pal·liar la seva inferioritat en el front, on Rússia fa valer la seva superioritat numèrica i el seu avantatge en l’aire per a guanyar terreny a poc a poc al llarg del front de l’est, Ucraïna tracta de colpejar el nombre més gran possible d’infraestructures militars i energètiques en la rereguarda enemiga.

En un d’aquests atacs recents, les forces de Kíiv van atacar aquest 4 d’octubre un dipòsit de combustibles i lubrificants situat a la regió de Vorónej, en la Federació Russa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia