Política

estats units

Biden posposa els viatges a Alemanya i Angola per a vigilar la resposta als huracans

Els efectes de l’Helena li han servit al candidat republicà, l’expresident Donald Trump, per a deslligar una sèrie de notícies falses sobre la resposta governamental

El president estatunidenc, Joe Biden, ha decidit posposar el seu viatge a Alemanya i a Angola per a supervisar els preparatius que s’estan realitzant davant l’arribada de l’huracà Milton, que podria colpejar la península de Florida aquest dimecres amb una categoria 5.

En un comunicat, la portaveu de la Casa Blanca, Karine Jean-Pierre, ha afirmat que “donada la trajectòria i la força previstes de l’huracà”, Biden posposa el seu viatge per a supervisar els preparatius i la resposta a Milton, a més de la resposta en curs als impactes de l’huracà Helena en el sud-est del país.

L’huracà Milton, que s’havia intensificat de manera “explosiva” en les últimes 24 hores, ha perdut intensitat, però es preveu que creixi de grandària abans de tocar terra a Florida, afectant zones “més àmplies”, ha advertit aquest dimarts l’Organització Meteorològica Mundial (OMM).

Milton és el segon huracà que assota Florida en menys de dues setmanes, després que Helena entrés el 26 de setembre pel nord-oest d’aquest estat com un huracà de categoria 4, i ha deixat després del seu pas, més de 800 quilòmetres de devastació per estats del sud-est dels EUA, amb especial intensitat a Carolina del Nord, i almenys 232 morts.

Visita a Alemanya

El passat 24 de setembre, la Casa Blanca va anunciar que Biden anava a fer un viatge a l’octubre a Alemanya, que ha estat un aliat clau dels EUA en la guerra a Ucraïna, i també a Angola, la seva primera visita a Àfrica des que va arribar a la Casa Blanca fa gairebé quatre anys.

El viatge s’anava a dur a terme entre el 10 i el 15 d’octubre, segons va anunciar en un comunicat la Casa Blanca, i anava a incloure una trobada a Luanda (Angola) amb el president del país, João Lourenço, per a parlar sobre com incrementar la cooperació en diferents àrees.

Mancant menys d’un mes per a les eleccions presidencials del pròxim 5 de novembre, els huracans han impactat de manera directa en la campanya, davant la resposta governamental que s’està donant.

La catàstrofe li ha servit al candidat republicà, l’expresident Donald Trump, per a deslligar una sèrie de notícies falses sobre la resposta governamental a Helena.

En diversos dels seus actes i entrevistes d’aquesta setmana, Trump ha arribat a assenyalar que el govern federal no està ajudant als afectats per Helena perquè s’ha gastat els seus fons a ajudar als migrants que arriben als Estats Units.

Ahir el mateix Biden va tenir un xoc amb el governador de Florida, el republicà Ron DeSantis, després d’intentar durant hores sense èxit parlar amb ell sobre les mesures d’emergència per a enfrontar l’arribada de l’huracà Milton aquesta setmana.

La Casa Blanca va informar en un comunicat que Biden va parlar finalment ahir amb DeSantis “per a obtenir un informe de primera mà”.

La suspensió del viatge a Àfrica podria tenir conseqüències per a la política dels Estats Units cap al continent, del qual la Xina és ara el seu major soci comercial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia