Política

Política

El PP acusa Illa de “comprar” l’agenda de l’extrema esquerra i la nacionalista

Fernández rebutja un pacte lingüístic pel català que aposta pel “fracassat” model d’immersió i les sancions

Qüestiona la promesa de 50.000 habitatges públics i considera que com a molt en farà 100 a l’any

El president del PP al Parlament, Alejandro Fernández, ha acusat el president de la Generalitat, Salvador Illa, de “comprar l’agenda de l’extrema esquerra pel que fa a l’economia i l’agenda nacionalista pel que fa a allò identitari”. Durant la seva intervenció en el debat de política general, Fernández també ha retret a Illa que “s’identifiqui amb el diàleg, la concòrdia i Catalunya” com fa el nacionalisme. “Vostè no és ni el diàleg, ni la concòrdia ni en exclusiva Catalunya. A veure si copiarà el pitjor de l’esperit del Pacte del Tinell”, ha afegit. Per això ha reivindicat el PP com una “alternativa de centre dreta, liberal, humanista i europeista”.

En el seu torn de rèplica, el president de la Generalitat ha contraposat el model del seu govern al del PP, que ha afirmat que és “tallar i retallar”. “El seu model és tallar llaços entre Catalunya i Espanya i retallar serveis públics. El nostre és reforçar la convivència i blindar l’estat del benestar”, ha afirmat. A més, Illa ha demanat al líder dels populars a Catalunya “coratge polític” per defensar el català, tot recordant que voler que el català sigui una eina de cohesió “no trenca res i no va en contra de ningú”. Per això ha demanat a Fernández “sumar-se a un pacte lingüístic”.

El líder dels populars, però, ha descartat aquesta possibilitat d’un pacte que aposta pel projecte “fracassat” de la immersió i per multes. De fet, considera que “l’ús del català encara baixarà més” perquè es basa en les sancions: “Com voleu que donem suport a aquest pacte lingüístic que multa la gent?”. “Mentre no canviïn això i no pensin de manera creativa, el català tindrà un futur difícil”, ha conclòs.

Fernández ha considerat que Illa acabarà prenent el pèl a la ciutadania amb la promesa de construir 50.000 habitatges públics en els pròxims 6 anys. I ha assegurat que, com a molt, en farà 100 cada any i ha erigit el PP com a “alternativa” a la “continuïtat” d’Illa..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia