Política

Estat espanyol

El Consell Fiscal demana a García Ortiz que dimiteixi

Els membres de la conservadora Associació de Fiscals consideren que ha de fer un pas al costat per preservar la institució

Els dos vocals de la Unió Progressista de Fiscals i els dos membres nats del consell donen suport a la decisió del fiscal general de mantenir-se en el càrrec

El fiscal general de l’Estat, Álvaro García Ortiz, s’ha topat aquest dijous amb l’oposició del Consell Fiscal a la seva decisió de continuar al càrrec després de saber-se que el Tribunal Suprem (TS) espanyol l’investiga per un presumpte delicte de revelació de secrets.

Els sis vocals de la conservadora Associació de Fiscals (AF) i el de l’Associació Professional i Independent de Fiscals (APIF) han demanat a García Ortiz que dimiteixi per preservar la reputació i la imparcialitat de la institució. Les dues associacions ja van sol·licitar ahir la dimissió del cap de la fiscalia després de conèixer la decisió del Suprem.

Durant la reunió, els vocals de l’AF han traslladat al fiscal general que la seva decisió posa “en entredit la credibilitat de l’actuació de tots els membres de la carrera” fiscal. És per això que li demanen que “reconsideri la decisió de mantenir-se en el càrrec”.

Per contra, els dos vocals de la Unió Progressista de Fiscals (UPF), de la qual García Ortiz va ser portaveu, han mostrat el seu suport al fiscal general. Santiago Mena i Yolanda Ortíz han argumentat que la seva dimissió seria “un acte d’irresponsabilitat que contribuiria al debilitament dels fonaments d’aquesta institució”. “No podem estar a mercè de qualsevol que vulgui denunciar-nos amb la finalitat d’apartar-nos de la nostra funció”, han advertit.

A més, han fet costat a García Ortiz les altres dos vocals nates del Consell, la cap de la Inspecció Fiscal i la tinent fiscal del Suprem.

García Ortiz també ha rebut aquest dijous el suport de la majoria de la Junta de Fiscals de Sala –la cúpula de la carrera judicial–, si bé vuit dels fiscals que han intervingut li han demanat la dimissió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia