Política

israel

Detinguts set israelians, entre ells dos menors, per espiar durant anys per a l’Iran

Havien recollit informació sobre instal·lacions militars com ara la ubicació de les bateries de la Cúpula de Ferro

Set ciutadans israelians, entre ells dos menors, han estat detinguts per les forces de seguretat i s’espera que en els pròxims dies siguin processats per presumptament espiar per a l’Iran, segons han anunciat aquest dilluns les autoritats d’Israel.

Segons un comunicat conjunt de la Policia i el servei d’intel·ligència interior (Shin Bet), els detinguts van realitzar una sèrie de “missions d’intel·ligència” durant dos anys sota la direcció de dos agents d’intel·ligència iranianes, identificats com “Aljan” i “Orjan”.

Els arrestats van recaptar informació sobre bases de la Força Aèria i l’Armada israelianes, ports, la ubicació de bateries del sistema antimíssils Cúpula de Ferro i la infraestructura energètica, a canvi de centenars de milers de dòlars en criptomoneda.

Els set detinguts “eren conscients que la informació que traslladaven danyava la seguretat nacional i podia ajudar als atacs de míssils de l’enemic”, assegura el comunicat.

El passat 1 d’octubre, l’Iran va atacar Israel amb uns 180 míssils balístics en resposta a la mort de l’anterior líder polític de Hamàs, Ismail Haniyeh, i del secretari general de Hezbol·là, Hassan Nasral·là, i tot i que l’atac no va deixar víctimes en territori israelià (un palestí de Gaza va morir en Jericó, en el sud de Cisjordània ocupada), almenys una base aèria va resultar danyada.

Des de fa anys, Israel i l’Iran lliuren una guerra soterrada amb sabotatges, ciberatacs i espionatge, conflicte que en l’últim any s’ha ampliat al terreny amb els enfrontaments bèl·lics que l’Exèrcit israelià manté amb Hamàs i el Gihad Islàmic a Gaza, i amb Hezbol·là al Líban, tots dos grups secundats i finançats per Teheran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia