Política

Manos Limpias denuncia Tardà i els Mossos i la Guàrdia Urbana per no haver-lo detingut

Política

Manos Limpias, el sindicat de funcionaris estatals que va aconseguir que jutgessin i condemnessin Juan María Atutxa per no haver dissolt el grup de Batasuna al Parlament basc, ha posat Joan Tardà en el seu punt de mira, i hi ha inclòs els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana per no haver-lo detingut en el moment en què va cridar: "Visca la República, mori el Borbó", dissabte passat durant un acte de les JERC de protesta contra la Constitució espanyola. Tant el diputat d'ERC com els dos cossos policials han estat denunciats formalment per Manos Limpias a la fiscalia.

A Tardà, el sindicat li atribueix suposats delictes d'amenaces, calúmnies i injúries contra el rei, contra els membres del Tribunal Constitucional i "per la crema de la carta magna, que representa l'Estat de dret i els drets i llibertats dels ciutadans". Així ho afirma Miguel Bernad, secretari general del sindicat, que, en declaracions a l'AVUI.cat, considera com a delicte les paraules "Visca la República, mori el Borbó".

Bernad creu que Tardà va incórrer en un delicte i que per aquest motiu els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, presents a l'acte de les joventuts republicanes, l'haurien d'haver detingut. Així, la denúncia també va dirigida contra els responsables dels dos cossos policials "per la seva passivitat davant fets delictius", i contra els quatre joves que van cremar un taüt de fusta amb la inscripció "Constitució" al final del parlament de Tardà. 

Per la seva banda, la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, ha assegurat aquest dimecres que ja ha demanat als Mossos d'Esquadra informació sobre el que va passar en l'acte d'aquest cap de setmana, informa l'Agència Catalana de Notícies (ACN). Compte, però, ha assegurat que en la recopilació d'informació també tindrà en compte "les pròpies manifestacions de Tardà matisant, corregint" posteriorment el que havia dit en la protesta. "Cal veure quin era exactament l'ànim del senyor Tardà" quan va fer aquestes afirmacions i el seu comportament posterior, ha anunciat.

La Fiscalia Superior de Catalunya ja va anunciar aquest dimarts que demanaria un informe sobre les declaracions de Tardà als Mossos d'Esquadra per confirmar si aquestes afirmacions es poden considerar delicte contra la Corona.

Compte ha assegurat que la fiscalia actuarà "amb tota serenitat i amb tot rigor quant a reunir els elements suficients" i ha deixat clar que el ritme de la investigació "no és el de la premsa ni el de l'enfrontament polític". "És el ritme d'investigar tranquil·lament uns fets i després prendre les decisions amb tota la professionalitat que ens caracteritza", ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
orient mitjà

L’Iran gira de nou al reformisme

barcelona
política

ERC hauria comprat amb 50.000 euros el silenci dels joves que van penjar els cartells dels Maragall

barcelona
estats units

Biden tanca la porta a abandonar la cursa per la Casa Blanca

barcelona
Regne Unit

Starmer forma un govern eclèctic per dur el canvi urgit per les urnes

londres
Política

En Comú denuncia Albiol per haver filtrat dades mèdiques

Badalona
estat francès

El partit de Le Pen s’allunya més de la majoria absoluta

barcelona
regne unit

Starmer nomena els membres del seu govern

barcelona
política

La sentència del TJUE sobre l’escó de Puigdemont i Comín es publicarà el 26 de setembre

barcelona
pròxim orient

l’Iran estén fins a la mitjanit la votació en la segona volta de les presidencials

barcelona