Política

estat espanyol

La justícia rebutja també la querella de Begoña Gómez contra el jutge Peinado

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid no accepta a tràmit la denúncia de l’esposa del president del govern espanyol després d’haver fet el mateix amb la presentada per Pedro Sánchez

L’alt tribunal madrileny tanca així la via a obrir accions penals per prevaricació contra el magistrat

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) ha rebutjat aquests dimecres al matí estudiar la querella presentada per Begoña Gómez, esposa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, contra el jutge Juan Carlos Peinado per presumpta prevaricació. Es tracta de la tercera denúncia presentada contra el jutge que investiga l’esposa del cap de l’executiu espanyol per tràfic d’influències i corrupció en els negocis que rebutja l’alt tribunal madrileny. Aquest dilluns, el Tribunal Superior de Madrid va desestimar la querella presentada pel periodista Máximo Pradera contra Peinado per revelació de secrets, i la setmana va tombar la registrada per l’Advocacia de l’Estat, en nom del president del govern espanyol, per prevaricació en una demolidora interlocutòria en la qual la justícia madrilenya defensava que el magistrat no va cometre un delicte de prevaricació en cridar a declarar Sánchez de forma presencial. A més, en l’escrit el tribunal es mostrava molt dur amb l’Advocacia de l’Estat per haver “tergiversat” l’actuació del magistrat i incloïa un vot particular. El jutge Jesús María Santos, tot i coincidir amb la decisió de no admetre a tràmit la querella, va anar més enllà i va defensar en el seu vot particular actuar contra el president del govern espanyol.

“Una querella tan desproveïda de fonament [...] malmet seriosament el clima de serenitat que ha d’acompanyar el dia a dia del poder judicial. No s’ha d’oblidar que qui encarna els altres poders de l’Estat té, constitucionalment i legalment, l’especialíssima responsabilitat de contribuir a la salvaguarda del degut ambient d’assossec que demana la funció de jutjar i de protegir la independència de jutges i magistrats”, diu Santos, que veu la querella “conscientment gratuïta i arbitrària”.

La decisió de l’alt tribunal madrileny de tombar aquestes tres querelles presentades contra el jutge Peinado, juntament amb l’adoptada per l’Audiencia Nacional el 7 d’octubre, implica que Peinado té via lliure per continuar amb la investigació al voltant de les accions de l’esposa del president del govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia