Política

Estat espanyol

Instagram reobre el compte de Cristina Fallarás després d’hores de suspensió

La plataforma ha assegurat que ha estat un “tancament automàtic”, probablement per una acumulació de denúncies, i li ha demanat disculpes

La periodista va denunciar a través del seu compte el comportament masclista de l’exdiputat de Sumar Iñigo Errejón

La periodista Cristina Fallarás, que en els últims dies ha posat el seu perfil d’Instagram a disposició de víctimes d’assetjament i agressions sexuals, ha denunciat aquest dissabte que la xarxa social li ha tancat el compte. Fallaràs, que no ha rebut cap avís del tancament, ha apel·lat i la plataforma li ha reactivat el servei passades unes tres hores.

Fallaràs s’ha trobat al matí que no podia accedir al seu compte perquè estava “suspès” perquè aquest o l’activitat que hi ha no compleixen les “normes comunitàries”. Segons ha explicat a l’agència Efe, després d’apel·lar, la direcció de la filial espanyola de la xarxa social l’ha trucat per dir-li que ha estat “un tancament del compte automàtic”, probablement per l’acumulació de denúncies. “Els responsables de Meta han estat molt ràpids en resoldre el problema; m’han demanat disculpes i han reconegut que el tancament no ha estat per incomplir cap normativa de la plataforma”, ha comentat.

Tot i que d’entrada encara no ha pogut gestionar el compte, perquè això trigarà un cert temps, segons li ha dit Meta, el perfil ja torna a ser “visible”. “L’important és que hi ha tots els missatges, denúncies i testimonis”, ha celebrat.

A principis d’aquesta setmana, la periodista va publicar al seu perfil d’Instagram les primeres acusacions de dones anònimes contra l’exportaveu de Sumar Iñigo Errejón per assetjament sexual. En les últimes 48 hores, d’ençà de la dimissió del polític madrileny, Fallaràs ha rebut “centenars” de denúncies d’agressions sexuals i assetjament contra polítics de tots els partits, periodistes i homes del món de la cultura. La periodista temia que el tancament del compte suposés perdre aquestes denúncies, però finalment no ha estat així.

Aquesta no és la primera vegada que Instagram tanca el perfil de Fallaràs. El passat 1 de març va patir una situació similar quan recollia milers de testimonis de dones anònimes que han rebut tota mena d’agressions masclistes i violència sexual arran del cas Rubiales, l’expresident de la Federació Espanyola de Futbol, que va ser denunciat per un petó no consentit a la jugadora Jenni Hermoso a la final del Mundial femení el 2023.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia