Política

Onze morts en el tiroteig de Finlàndia

Un jove de 22 anys ha entrat en una escola professional de la localitat de Kauhajoki, a l'oest de Finlàndia, i ha mort nou persones. Hores després, un altre estudiant ferit ha mort a l'hospital. Segons ha informat l'alcalde, l'agressor també s'ha disparat un tret al cap i ha estat traslladat a l'hospital de Tampere, on ha mort cap a les quatre de la tarda.

El tiroteig ha començat cap a les 11 del matí, hora catalana, quan a l'institut hi havia 200 estudiants. Segons diversos testimonis, l'autor de la massacre s'ha refugiat en una aula i ha disparat diverses vegades a la policia, cosa que ha dificultat l'evacuació dels estudiants.

La policia ha acordonat el centre escolar, que acull tres escoles, entre elles una d'educació primària. A més, a l'edifici s'ha registrat un incendi de grans proporcions que ha sigut extingit pels bombers.

Jukka Forsberg, una treballadora de la neteja, ha declarat a la televisió local YLE que diverses persones tenen ferides greus. Segons el seu testimoni, un home amb la cara coberta ha entrat a l'edifici amb una bossa molt gran i poc després s'han escoltat els primers trets.

Interrogatori
La policia finlandesa va interrogar ahir el jove assassí en rebre un avís d'un internauta pels vídeos que havia penjat a Youtube, però va decidir no prendre cap mesura contra ell perquè no el va considerar perillós, segons ha informat la ministra d'Interior Anne Holmlund.

Les autoritats han confirmat que l'autor de la massacre és Matti Juhani Saari, el mateix jove de 22 anys que va penjar quatre vídeos a YouTube amb el nom d'usuari 'Wumpscut86', on se'l pot veure fent pràctiques amb una pistola Walther P22, de la qual té llicència. L'AVUI.cat ha pogut accedir als vídeos i al perfil del personatge, que es defineix com "un amant de les armes, el sexe i la cervesa", abans de la seva supressió del portal d'internet.

L'AVUI.cat ha descobert que un usuari amb la signatura 'Mydadhitsmymom' s'ha connectat 52 minuts abans del tiroteig per penjar dos vídeos més titulats Good bye i You will die next, enllaçats amb els anteriors, els quals també han estat retirats.

Matança fa un any
Fa un any, el 7 de novembre del 2007, un estudiant finlandès va matar vuit persones en un institut de la localitat de Tuusula i després es va suïcidar. L'homicida va anunciar les seves intencions en un vídeo que va penjar al portal YouTube.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

El relator de l’ONU sobre les minories avisa que fiscals i jutges han d’aplicar la llei d’amnistia

barcelona
Política

Agre comiat de Núria Marin com a alcaldessa de l’Hospitalet

Barcelona
Política

Albiach creu que “l’única” opció és un govern “progressista”

barcelona
Política

El PP veu “raonable” que els fiscals del procés es rebel·lin contra l’amnistia

barcelona
Política

Dimiteix de l’executiva d’ERC l’eurodiputat Jordi Solé

barcelona
Política

Illa insisteix en donar resposta a la “singularitat” de Catalunya en el finançament

barcelona
guerra a gaza

L’OMS documenta 480 atacs israelians a centres mèdics a Cisjordània

barcelona
Política

Rovira reitera a Sánchez un finançament singular per investir Illa

barcelona
guerra a europa

Kíiv i els seus aliats es reuneixen a Suïssa per fixar les bases del camí cap a la pau

barcelona