"El que pugui dir The Economist és cabdal"
Entrevista: Xavier Solano. Delegat del govern de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit
En plena preparació de la visita que el primer ministre escocès, Alex Salmon, farà a Catalunya al desembre, el delegat de la Generalitat al Regne Unit, Xavier Solano, ha hagut de replicar a la informació del setmanari britànic The Economist que criticava les polítiques de normalització del català del govern i de les universitats catalanes.
Quin impacte real ha tingut la informació de The Economist?
The Economist és una de les publicacions més prestigioses en l’àmbit internacional i qualsevol informació que hi surti té un gran impacte. El que pugui dir de Catalunya és cabdal, perquè és un aparador excepcional.
Què ha fet la Delegació del Govern per aclarir la situació real?
Com a delegat del govern he enviat una carta a l’editor de la revista puntualitzant una sèrie d’informacions i corregint uns fets. Fer comentaris així és un fet molt habitual a la publicació, ja que és molt corrent veure-hi cartes d’ambaixadors o cònsols fent referència a informacions sobre els seus països o governs.
¿La revista s’ha compromès a fer algun tipus de rectificació?
Vam rebre la confirmació que la carta passaria a ser considerada per ser publicada tant a la versió de paper com a la digital. Haurem d’esperar uns dies per comprovar-ho, però tenen tot el dret a fer el que trobin oportú. El govern ja ha fet el que havia de fer.
Com valora que fundacions dels partits i el món universitari català es plantegin inserir-hi un anunci replicant a la informació?
Tota iniciativa que ajudi a donar una imatge com més completa millor del país és positiva. Parteixo de la base que la informació no està feta des de la mala intenció, sinó des del desconeixement.
¿Cal millorar la informació de la realitat catalana als mitjans de comunicació internacionals?
I tant. I afavorir els contactes amb ells és un objectiu de la Delegació. Estem al seu servei.