Política

Els tres socis de govern volen CiU al finançament

Castells, Huguet i Saura analitzen documentació en una primera trobada

El conseller d’Economia, Antoni Castells, s'ha reunit aquest dijous amb els també consellers Joan Saura i Josep Huguet com a responsables d’ICV i ERC al govern per establir una estratègia negociadora del nou finançament de la Generalitat, que l’Estatut fixa per al 9 d’agost com a data límit.

Tots tres socis s'han mostrat d’acord que s’hi ha de sumar CiU des del principi per fer una negociació conjunta tant a Catalunya com a Madrid, segons van explicar fonts coneixedores de la reunió. Els socis argumenten que aquest és un assumpte de país i que hi ha de ser una força que va donar suport a l’Estatut, però també admeten amb la boca petita que temen que CiU es desmarqui a Madrid i pacti amb el PSOE com va acabar passant amb l’Estatut.

Els tres consellers i els seus respectius secretaris generals que formen part de la Comissió Mixta Estat-Generalitat que ha de negociar el finançament quan es nomeni la part espanyola van analitzar ahir durant una hora i mitja els criteris d’anivellament que cal discutir amb Madrid. Els representants d’ERC van admetre que no poden exigir de la negociació més del que marca l’Estatut.

Malgrat que volen incorporar-hi CiU, els membres del tripartit no van entrar a analitzar si la fórmula passa per asseure la federació a la Comissió Mixta. Castells citarà CiU properament a una reunió oficial, però fa temps que parla amb Artur Mas sobre com afrontar la negociació.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.