Política

Obama retarda tres mesos la retirada de les tropes de l'Iraq

EUA

Sis anys després de la invasió de l'Iraq que va acabar amb el règim de Saddam Hussein, Barack Obama, té previst anunciar aquest divendres que el 31 d'agost del 2010 acabarà la missió de combat de les tropes al país, tres mesos després del que havia anunciat el president nord-americà. Es manté, però, el desembre del 2011 com a data límit per a la retirada de tots els soldats.

S'espera que Obama faci l'anunci durant una visita a Camp Lejeune, una base de la Marina a Carolina del Nord des de la qual 8.000 marines seran enviats com a reforç de tropes a l'Afganistan per millorar la seguretat en aquest país.

Les tropes nord-americanes que quedin a l'Iraq després de l'agost de l'any que ve, entre 35.000 i 50.000 de les 142.000 que estan desplegades ara, es dedicaran a la formació i equipament de les forces iraquianes, la protecció de la reconstrucció de projectes civils i a la protecció del personal civil dels Estats Units a l'Iraq.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.