Política

Pequín vol al Tibet una "Gran Muralla contra el separatisme"

Món

La vigília del 50 aniversari de la gran revolta tibetana contra la invasió xinesa i el posterior exili del Dalai-lama, el president de la Xina, Hu Jintao, va demanar ahir al govern regional del Tibet, tutelat per Pequín, que aixequi una “Gran Muralla” per combatre el “separatisme” i preservar la unitat nacional.

“Heu de mantenir la seguretat nacional i l’estabilitat social del Tibet”, va demanar el president xinès als delegats tibetans presents a Pequín amb motiu de l’Assemblea Popular Nacional (APN), les sessions legislatives anuals. “Hem de protegir la unitat de la mare pàtria i assegurar l’ordre i l’estabilitat permanents per al Tibet”, va concloure Hu, líder del Partit Comunista Xinès (PCX) al Tibet durant la dècada dels vuitanta, anys de fortes protestes a la regió.
Conscient de la importància que el dia d’avui té per a la comunitat tibetana, les autoritats xineses han reforçat la seguretat de tot l’altiplà davant el temor a un esclat de protestes contra la presència xinesa similars a les de l’any passat.

Pequín ha desplegat milers de soldats i membres de les forces de seguretat a les regions al Tibet i a les regions veïnes. El govern ha reforçat, a més, els controls fronterers en aquestes àrees davant “les possibles activitats de sabotatge de la banda del Dalai-lama”.

Ahir dos vehicles policials xinesos van resultar afectats per l’explosió de dues bombes casolanes de baixa intensitat. L’incident es va produir de matinada a la localitat de Golog, a la província xinesa de Qinghai, veïna del Tibet, on es van registrar diversos enfrontaments sense víctimes entre la policia forestal i la minoria tibetana local.

“Autonomia plena”
Les comunitats tibetanes d’arreu del món recordaran avui el 50 aniversari de la gran revolta tibetana amb manifestacions i actes de protesta. En el seu discurs habitual del 10 de març, el Dalai-lama es reafirmarà en la “legítima lluita per una autonomia plena per al Tibet”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor als 89 anys Marta Ferrusola, l’esposa del 126è president de la Generalitat de Catalunya

estats units

Els republicans aproven en el seu programa la deportació més gran de la història

barcelona
estats units

Biden insisteix en una carta al Congrés que continuarà com a candidat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L'NFP proposarà, en una setmana, el seu candidat per substituir Attal

BARCELONA
Francis Ghilès
Investigador sènior associat del CIDOB

“Mélenchon és divisiu, no pot ser el nou primer ministre francès”

BARCELONA
política

Rovira rumia tornar de l’exili en caure la imputació per Tsunami

barcelona
guerra a europa

Els atacs russos a Ucraïna, inclòs a un hospital infantil, causen ja més de 30 morts

barcelona
judicial

García-Castellón enterra per força el cas Tsunami

barcelona
política

Feijóo veu el PSC còmplice del procés però li demana suport per tenir senador

barcelona