Política

L’exconseller republicà serà el protagonista d’unes jornades de la Fundació CatDem de CDC

Prendrà part en un debat amb Mònica Sabata i Ferran Requejo sobre el dret a decidir

El líder de Reagrupament, Joan Carretero, ha acceptat col·laborar amb la Fundació CatDem, vinculada a CDC però amb voluntat oberta, en unes jornades sobre el dret a decidir en què també participaran la portaveu de la Plataforma pel Dret a Decidir (PDD), Mònica Sabata, i el catedràtic Ferran Requejo.

El director de CatDem, l’independent Agustí Colomines, va anunciar ahir les jornades en les quals l’exconseller serà protagonista, que tindran lloc al mes de juny, durant la inauguració del nou local de la fundació, al número 80 del carrer Casp.

Artur Mas va precisar en l’acte, al qual van assistir unes 250 persones, que s’ha de desvincular totalment la futura presència de Carretero de la decisió que va prendre ahir de deixar de militar a ERC. “No té res a veure amb el que ha passat, perquè per venir aquí no cal portar cap etiqueta en concret. I de fet, com menys etiquetes posem als catalanistes, millor, perquè afebleixen el moviment”, va indicar.

En declaracions als periodistes, Mas va deixar abans les portes totalment obertes als crítics d’ERC que vulguin col·laborar amb CatDem en la renovació del catalanisme. Però va precisar que no volia citar cap nom, en referència a Carretero o Jaume Renyer, argumentant que no es vol immiscir en els problemes interns dels republicans. En tot cas, el pas l’hauran de fer ells. Segons Mas, la CatDem està del tot oberta a independentistes i a persones que, sense ser-ho, defensin un augment de l’autogovern.

L’entrada de la seu de CatDem, on no hi ha cap sigla de CDC, la presideix una gran fotografia del president Francesc Macià proclamant la República Catalana. A l’interior hi ha imatges tant de Macià com d’Enric Prat de la Riba. Entre els assistents a l’acte hi havia la mateixa Mònica Sabata; l’historiador Jaume Sobrequés (PSC); el politòleg Josep Maria Colomer; l’escriptor Jordi Cabré; el president del Cercle d’Estudis Sobiranistes i conseller nacional de CDC, Alfons López Tena; el dirigent d’Unió i editor Fèlix Riera, i el candidat de CiU a les europees, l’independent Ramon Tremosa.

Tant Colomines com Mas van remarcar que CatDem treballa més enllà de les eleccions i que no té els comicis com a repte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.