Política

Ciutadans diu que la justícia evidencia els "atropellaments" de la política lingüística de la Generalitat

Llengua

El diputat del grup parlamentari Ciutadans Antonio Robles assegura que existeixen tres sentències "clau" dels tribunals que evidencien "els atropellaments de la política lingüística" de la Generalitat. Robles ha fet aquestes afirmacions arran de la resolució del Tribunal Suprem, que ha confirmat la sentència dictada el 14 de setembre del 2004 pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que va obligar el departament d'Educació a consultar la llengua habitual de la família o tutors dels menors en la preinscripció escolar i tenir-la en compte en l'educació infantil i primària, segons estableix la llei de política lingüística.

En un comunicat, Robles assegura que aquestes sentències són les que obliguen Educació a "posar la casella al full de preinscripció perquè els pares puguin escollir en quin idioma oficial volen que el seu fill estudiï", la que obliga a complir amb la tercera hora de castellà "seguida d'una resolució d'obligat compliment" i la que prohibeix l'us exclusiu del català en les activitats d'acollida matinal en les escoles públiques.

Robles ha dit que el seu partit "ajudarà tots els pares que hagin demanat i no hagin aconseguit que els seus fills siguin escolaritzats en castellà dels 3 als 8 anys perquè exigeixin al govern de Montilla el compliment de la llei".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.