Política

Els líders de la UE volen mostrar unitat davant la crisi

Els líders de la UE celebren aquest diumenge a Brussel·les una reunió informal amb l'objectiu d'enviar un missatge d'unitat per acabar amb les tensions internes que ha sorgit per la crisi econòmica i per algunes de les mesures aprovades per afrontar-la. Els caps d'Estat i de govern dels 27 també parlaran de quina ha de ser l'aportació europea a la cimera del G-20 que se celebrarà el 2 d'abril a Londres.

La resposta d'alguns governs a la crisi ha estat qualificada de proteccionista des d'altres països socis, temorosos de que l'actual conjuntura posi fi a la tradicional solidaritat comunitària.

L'organitzador de la cita, el primer ministre txec, Mirek Topolánek, i actual president de torn de la UE, ha reclamat als seus col·legues "solidaritat" i "responsabilitat" en aquesta situació. Per Topolánek, Europa només superarà la crisi amb una actuació coordinada i que respecti la normativa comunitària.

Els líders dels 27 avaluaran aquest diumenge, durant un dinar, la situació de la crisi financera i econòmica, i l'efecte de les mesures aprovades a nivell estatal i europeu per a contenir-la.

Els últims indicadors econòmics -creixement, atur i inflació- mostren que la situació no sembla que millora i menys davant el deteriorament dels finançaments públics i les dificultats que pateix el sector financer. És per aquest motiu que tant la presidència txeca com la Comissió Europea volen que la UE ratifiqui aquest diumenge el seu compromís amb el rigor pressupostari.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.