Política

El tripartit rebutja retirar a Saura les competències d'Interior

La votació del tripartit d'aquesta tarda al Parlament ha impedit que prosperés una moció presentada per CiU que instava el president de la Generalitat, José Montilla, a retirar la competència de seguretat al conseller d'Interior, Joan Saura, després dels incidents en les protestes estudiantils contra el Pla Bolonya de fa un mes. CiU, el PP i el grup Mixt han donat suport a la moció.

El text també reclamava a la Conselleria d'Interior lliurar al Parlament en 15 dies tots els informes i la documentació disponibles sobre el que va passar el 18 i 19 de març, després que Saura exposés les seves conclusions en comissió però no les lliurés als grups.

La diputada de CIU Elena Ribera ha demanat a Montilla que afronti la "crisi de confiança" que hi ha entre el cos de Mossos d'Esquadra i el conseller, que hauria de sentir-se com "el primer mosso del país". Per a Ribera, el Pacte d'Entesa és un acord "feble i que té les mateixes mancances de sempre", motiu pel qual Saura continua sent el conseller d'Interior.

El tripartit ha justificat el seu rebuig a la moció criticant CIU per tenir una "fixació" respecte ICV i reiterar que no pot gestionar la cartera d'Interior. 

La diputada d'ERC Patrícia Gomà ha recordat a CIU que el conseller Saura ja va fer autocrítica, i ha demanat a la federació que "passi pàgina". "El que no podem fer és quedar-nos encallats en debats estèrils que no aporten gens a la ciutadania", ha indicat.

També des d'ICV-EUiA, Jaume Bosch ha lamentat que CIU "valori, examini i decideixi quins partits poden exercir responsabilitats de govern".

En resposta, el diputat de C's José Domingo ha al·legat que "no és un tema d'ideologies". "És que el senyor Saura no ho està fent bé", ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Jordi Graupera, escollit president d’Alhora

barcelona
estat francès

Màxima expectació per a unes eleccions legislatives històriques

barcelona
guerra a gaza

L’ofensiva israeliana ha deixat almenys 10.000 discapacitats

barcelona
política

L’AMI reclama treballar per la independència “mani qui mani” a la Generalitat

barcelona
política

Turull retreu al PSOE que condicioni la millora del finançament a la investidura d’Illa

barcelona
Memòria democràtica

Manresa homenatja la historiadora Rosa Toran

Manresa
estats units

El ‘New York Times’ demana que Biden es retiri de la cursa electoral

barcelona
kenya

Almenys trenta persones van morir en les protestes contra el govern

barcelona
política

Rovira dona un mes de marge per arribar a un preacord d’investidura

barcelona