Política

Ibarretxe critica el PSE per haver escollit crear un "govern dèbil" amb el PP

El candidat del PNB a la reelecció com a lehendakari, Juan José Ibarretxe, ha assegurat aquest dijous que el seu partit "seguirà dirigint aquest país, sigui des d'on sigui", i ha insistit a crear "una aliança estratègica forta" amb un govern de coalició amb el PSE-EE. Ibarretxe ha criticat que els socialistes hagin escollit mantenir un "govern dèbil" en minoria si aconsegueix que el PP doni suport a Patxi López perquè assumeixi la presidència de l'Executiu, i ha qüestionat el projecte en comú que poden oferir els dos partits.

En les seves primeres declaracions després de la nit electoral de l'1 de març en una entrevista a Ràdio Euskadi, Ibarretxe ha destacat que el seu govern estarà "fins l'últim dia al timó del país" i ha considerat que ha de formar-se un executiu "fort" per afrontar l'actual situació de crisi i els principals reptes del país.

El lehendakari en funcions ha assegurat que "qui ha guanyat les eleccions està legitimat per liderar el país i que també n'està qui ha perdut" perquè "és veritat que hi ha un candidat que ha perdut les eleccions i que vol ser el lehendakari d'aquest país". "Això és legítim si compta amb els vots. I  jo el que dic és que és molt important no només que [PP i PSE] sumin 38 [escons] el dia D, sinó quants vots tindran i darrere de quin projecte el dia D+1", ha dit.

L'endemà
Per Ibarretxe, és "molt més important preguntar-se no tant si tindran els vots per desallotjar el nacionalisme i Ibarretxe, sinó saber si l'endemà aquests 38 vots són uns vots consistents, darrere d'un govern consistent, amb un programa consistent".

Segons ha assegurat, el PNB i ell mateix "el que tenen clar és que ha guanyat les eleccions". "La societat basca ens ha concedit al partit i a mi un suport extraordinari", ha afegit.

Bronca entre PP i PSOE a Madrid i petons a Euskadi
El lehendakari en funcions ha criticat l'actitud de socialistes i populars a Espanya on ofereixen una imatge de "bronca" diària i en canvi a Euskadi es "fan petons", cosa que ha considerat increïble.

A més, ha remarcat que els populars i els socialistes poden aconseguir una majoria gràcies a la il·legalització i ha considerat que no s'ha fet "política, sinó matemàtiques".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ESTAT FRANCÈS

La ultradreta s'estavella contra el dic republicà

BARCELONA
REGNE UNIT

“Millori la nostra vida, Sir Keir”

Londres
Joan Tardà i Coma
Exportaveu al Congrés i conseller nacional d’ERC

“Cap dimissió pot emmascarar que cal conèixer la veritat”

Barcelona
Arnau Barangé
Cap de l’oposició d’Arenys de Mar (ERC)

“Posaran la reforma del mercat al calaix”

Arenys de Mar
Estanis Fors
Alcalde d’Arenys de Mar (Junts per Arenys)

“Ens fa por cobrir el Bareu amb un caixó massa estret”

Arenys de Mar
estat francès

Reagrupament Nacional manté el seu domini a la Catalunya del Nord

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra guanya i relega la ultradreta de Le Pen al tercer lloc

BARCELONA
estats units

Biden aguanta la pressió mentre creixen les veus demòcrates perquè abandoni

barcelona
Política

Marxa lenta de taxistes per reclamar la fi del bombardeig a Gaza

Barcelona