Política

El CAC contradiu Saura

Assegura que no es funció seva determinar l'ordre i la prioritat dels continguts que emet TV3, però manté que tampoc no ha detectat grans desequilibris en les informacions emeses sobre les càrrgues dels Mossos contra els estudiants

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) ha desautoritzat la petició del conseller Saura, que havia reclamat formalment un informe sobre una suposada vulneració dels codis informatius de TVC que, segons el conseller d'Interior, hauria afectat la imatge pública de la policia catalana.

En un document aprovat aquest dimecres, el CAC considera que no és funció seva determinar quin és l'ordre ni la prioritat de les informacions que s'emeten i tampoc no ha detectat "grans desequilibris" a l'hora d'informar sobre les càrregues policials que es van produir el passat 18 de març. L'informe afegeix que "la lògica informativa explica el fet que les televisions focalitzessin la seva mirada sobre aquelles actuacions que varen motivar la polèmica política i ciutadana".

El CAC, a més, creu que un informe de tipus quantitatiu, tot i que hi entra, no és suficient per decidir si unes determinades peces informatives són adequades a la deontologia periodística. El document conclou que "l’anàlisi de l’informe no evidencia cap incompliment de la normativa vigent del qual pugui derivar-se la iniciació d’una actuació reglada".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.