Política

Zapatero i Patxi López acorden una "única política antiterrorista"

El president espanyol ha afirmat que la coincidència és "absoluta" per "eliminar qualsevol espai en les institucions democràtiques que puguin utilitzar els que donen suport als violents"

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero i el lehendakari basc, Patxi López, han destacat després de la reunió d'aquest matí a la Moncloa, que els seus respectius governs tenen "una sola política antiterrorista". López, a més, ha demanat "altura de mires" al PP per poder estar tots units amb el govern de l'Estat davant la crisi i no aprofitar-se del canvi de govern al País Basc per complicar la vida a l'Executiu de Zapatero.

El president espanyol ha afirmat que la coincidència és "absoluta" per "perseguir i eradicar la violència d'ETA, per donar suport i reconèixer les víctimes del terrorisme, per unir els demòcrates contra el terrorisme, per eliminar qualsevol espai en les institucions democràtiques que puguin utilitzar els que donen suport als violents, en què el lideratge de Patxi López està sent fonamental, un canvi qualitatiu i determinant".

Els dos presidents també s'han ocupat d'altres assumptes. Part de les dues hores que ha durat la reunió l'han dedicat a la crisi econòmica i a les mesures que s'han de prendre, incloent també les infraestructures i l'impuls que es vol donar a aquestes. En el camp de les infraestructures hi ha l'AVE basc i el traspàs de competències.

Patxi López, arran de la situació de crisi, ha donat prioritat a les iniciatives relacionades amb la creació de llocs de treball. També ha aprofitat per recordar a Zapatero algunes infraestructures pendents. Pel que fa a la transferència del sistema de presons, tot i que ha dit que no hi renuncien i ha explicat que entenen la seva complexitat i dificultat.

Taula de partits
El lehendakari ha fet servir la visita del cap de l'executiu per llançar un missatge al PP, a qui ha demanat "altura de mires" per "sumar esforços" amb el govern espanyol davant de la crisi. Tot i això, ha dit que "desgraciadament, està utilitzant els fets al País Basc per complicar la vida a aquest govern".

Pel que fa a la mesa de partits proposada aquest dimarts per Antonio Basagoiti a la reunió que van mantenir tots dos a la lehendakaritza, Patxi López ha dit que està fent ara una ronda entre les formacions i que quan acabi n'extraurà la conclusió. Ha advertit, però, que si implica algun conflicte "no la farem".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Vanesa Peiró i Royan
Alcaldessa de Mont-ras (JxCat)

“Hem hagut d’apujar taxes després de deu anys”

Mont-ras

Les contradiccions dels laboristes britànics

Londres
política

Sánchez exigeix al Suprem l’aplicació de l’amnistia i Feijóo imputa parcialitat al TC

madrid
política

L’Eurocambra exclou de moment Comín ignorant, com la JEC, la jurisprudència

barcelona
estats units

Kamala Harris superaria Biden en un hipotètic duel electoral contra Trump

barcelona
estats units

L’exalcalde de Nova York Rudy Giuliani queda inhabilitat com a advocat

barcelona
ESTAT FRANCÈS

L’esquerra i Macron retiren més de 200 candidats per frenar Le Pen

BARCELONA

Els policies investigats per càrregues de l’1-O ja demanen l’amnistia

GIRONA
bce

Lagarde: “Estem molt avançats en el camí de la desinflació”

barcelona