Política

Otegi no veu futur a ETA si no abandona la violència

En un diàleg interceptat a la presó, l’exportaveu de Batasuna afirma que l’organització “o se suma a la processó o se suïcida”. Assegura que la cúpula etarra està “matxacada”

Arnaldo Otegi no veu futur a ETA si no abandona la violència i se suma al procés iniciat per l’esquerra abertzale amb el document intern d’Alsasua, basat exclusivament en la via política. Aquest és el missatge de l’exportaveu de Batasuna, interceptat en una conversa a la presó i que ahir publicava el diari El Mundo.

“O ETA se suma a la processó o se suïcida”, va afirmar Otegi, que més endavant va qualificar la situació de la cúpula de la banda terrorista quasi de desesperada: “Els tenen matxacats... Això és com un acudit”. Al seu interlocutor, Otegi li va mostrar la seguretat que ETA està molt a prop d’acceptar el camí de l’esquerra abertzale. “És que jo veig claríssim que això no té marxa enrere, i crec que entraran”, va indicar Otegi. “És que després de la Declaració d’Altsasu això no té retorn”, va afegir amb contundència el líder abertzale, que segons aquesta conversa, va traslladar a ETA aquest full de ruta: “Ja els vaig dir que ja no. Les conclusions són allà, la gent vol això i ells tenen dues opcions, o se sumen o se suïciden. La gent votant, la que veu lo de l’Aberri i el document d’Altsasu, què està esperant? El que no és això [un atemptat]? No crec que [ETA] siguin tan animals”.

Les reaccions a les paraules d’Otegi en aquesta conversa van arribar des de l’esperança del PNB que Otegi tingui “capacitat de persuasió” davant d’ETA, mentre que el PSE i el PP es mostraven més escèptics i lamentaven tant que això Otegi no ho digués públicament com que pogués ser propaganda.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.