Política

El PSC insisteix que convencerà ZP per aprovar al Congrés la resolució del Parlament sobre el TC

Els socialistes catalans contiuen confiant en la seva capacitat d'influència sobre el PSOE per evitar trencar la disciplina de vot. Fins i tot C's els desafia a votar el mateix a Madrid que a Barcelona

El PSC continua confiant que convencerà el PSOE de votar a favor de la resolució del Parlament sobre el TC, que inclou la petició de renovar urgentment els magistrats caducats, de reformar la llei que regula el tribunal perquè els jutges no puguin prorrogar el seu mandat i de reclamar que el TC es declari incompetent per sentenciar l'Estatut, ja que ha fracassat en els cinc intents que ha fet. Després que tant José Luis Rodríguez Zapatero com fonts del PSOE s'hagin mostrat contraris a votar aquest text, després que el conseller Antoni Castells hagi apostat per trencar la disciplina de vot si cal i que Miquel Iceta l'hagi contradit, i mentre la pressió creix, el coordinador dels diputats i senadors del PSC a Madrid, Francesc Vallès, manté que arribaran a un acord amb els socialistes espanyols, amb els quals comparteixen grup parlamentari al Congrés.

En declaracions al programa Els matins de Catalunya Ràdio, Vallès ha donat per fet aquest dilluns convenceran el PSOE, si el text arriba al Congrés, cosa que CiU s'ocuparà de garantir. Vallès ha afegit que cada cop se sentiran més veus al PSOE que apostin per renovar el TC: “És que si això acaba arribant al Congrés és evident que el PSOE hi haurà acabat votant a favor. Per tant, durant tot aquest procés el que hem de fer nosaltres és intentar convèncer el PSOE de la necessitat que ells canviïn el TC i de la possibilitat de modificació i renovació dels seus magistrats, i això és el que estem fent.”

Segons ell, com ja va dir Iceta dissabte, l’objectiu polític del PSC no és votar diferent del PSOE. També ha recordat que Patxi López, el lehendakari socialista, els dóna suport. "No pateixi que d’aquí poc anirem sentint moltes més veus i estic convençut que al final aconseguirem el nostre objectiu de renovació, de compromís decidit amb el nostre autogovern, com no podia ser d’altra manera.”

Mentrestant, fins i tot C's, contrari a la resolució sobre el TC aprovada al Parlament, ha reptat el PSC a votar el mateix a Madrid que a Barcelona, encara que això els suposi enfrontar-se al PSOE. El portaveu de C's, Jordi Cañas, ha exigit aquest dilluns "coherència política" al PSC i que "voti al Congrés el que promou al Parlament".

CiU ja ha anunciat que portaran la resolució del Parlament a la cambra baixa espanyola i Cañas ha advertit que "si volen ser creïbles i anar amb el cap ben alt hauran de votar diferent del PSOE", ja que sinó "seria una presa de pèl que un partit digui una cosa al Parlament i els seus representants al Congrés votin el contrari".

El portaveu de C's ha afegit que els socialistes catalans estan "abonats al ridícul" i que "fa temps que van decidir ser un partit nacionalista més, renunciant a defensar el socialisme a Catalunya".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.