Política

L'escàndol de les dietes parlamentàries esquitxa el nou govern de Cameron

El nou secretari de Finances, David Laws, va mentir en la investigació del frau

La nova coalició de govern britànica viu el primer escàndol després que hagi transcendit que el nou secretari de Finances, David Laws, va mentir en la investigació del frau de les dietes de parlamentàries. Segons publica aquest dissabte The Daily Telegraph, Laws va cobrar gairebé 40.000 lliures (uns 47.100 euros) en concepte de dietes al·legant que havia de pagar un lloguer d'un pis que és propietat de la seva parella sentimental, James Lundie. Laws ha reconegut els fets i ha anunciat que retornarà els diners. El secretari del Tresor és un dels membres destacats dels Liberaldemòcrates en la nova aliança amb els conservadors de James Cameron que va resultar de les eleccions del 6 de maig.

L'informe surt a la llum un any després que el mateix diari destapés l'escàndol de les dietes parlamentàries, que va posar al descobert com els legisladors gastaven aquests fonts públics en assumptes personals, en un moment en què el Regne Unit travessava la pitjor recessió en dècades.

En les investigacions, Laws no va revelar que la residència per la qual cobrava uns extres del parlament era en realitat de la seva parella perquè, segons ha dit el polític, volia mantenir en la intimitat la relació de nou anys amb Lundie.

Laws ha assegurat que tornarà tots els diners que ha cobrat des que es va canviar el reglament de les cambres legislatives per prohibir el cobrament de fonts per a lloguers de pisos propietat dels cònjuges.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.