Política

Zapatero es reuneix amb Ridao per prendre el pols a ERC davant el nou model del finançament

El portaveu li transmet la posició republicana davant la negociació que dirigeix Castells. El líder socialista en pren nota i explora futurs escenaris parlamentaris

José Luis Rodríguez Zapatero va voler conèixer de primera mà les reticències d'ERC al nou model de finançament que l'executiu espanyol negocia amb la Generalitat. Ahir, aprofitant que se celebrava la darrera sessió ordinària al Congrés, el president espanyol va reunir-se durant una hora amb el portaveu republicà Joan Ridao per prendre el pols a la formació davant una de les qüestions més complexes que arribaran a la tardor a la cambra baixa en el supòsit que al juliol Estat i territoris tanquin un acord.

Zapatero dóna per fet que abans del 15 de juliol hi haurà pacte, i que Catalunya s'hi sumarà. Però al president espanyol el neguiteja la posició que pugui prendre ERC quan es conegui com queda el model i la quantitat que rebrà la Generalitat. Ridao li va deixar clar que un mal acord complicarà la governabilitat a Catalunya i tancarà del tot la porta a una entesa amb el PSOE a Madrid. Això darrer és el que més preocupa a Zapatero, atès que la manca d'aliances li complica l'impuls de les lleis.

El president comença a admetre que sense una mínima estabilitat li resultarà difícil sortir-se'n en els propers mesos. Però ERC segueix resistint-se a qualsevol pacte amb el pretext que Zapatero no demostra interès a resoldre la carpeta catalana.

En tot cas, durant la conversa Zapatero va prendre nota d'algunes de les exigències d'ERC en matèria de finançament per tal de traslladar-les a la vicepresidenta segona, Elena Salgado, que és la que negocia directament amb el conseller Antoni Castells.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.