Política

L'alcaldessa de Mollerussa haurà de declarar al jutjat per un suposat delicte de prevaricació urbanística

Teresa Ginestà, que governa pel PSC amb minoria al municipi, haurà de declarar perquè l'arquitecte municipal, Xavier Martínez, li ha interposat una querella criminal

L'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, que governa pel PSC amb minoria al municipi, haurà de declarar al jutjat per un suposat delicte de prevaricació urbanística després que l'arquitecte municipal, ara suspès de sou i feina, Xavier Martínez, li hagi interposat una querella criminal.

Segons l'advocat de l'arquitecte hi ha una sèrie d'actuacions que el govern municipal volia fer signar i acceptar a l'arquitecte i aquest no ho considerava correcte, per la qual cosa se'l va apartar del càrrec.

Ginestà, ha reconegut que hi ha una querella interposada però ha demanat respecte per la justícia i ha dit que l'actuació urbanística de l'ajuntament és "impecable".

A banda de l'alcaldessa de Mollerussa, Teresa Ginestà, també estan citats a declarar el primer tinent d'alcalde, Eduard Comalda, el regidor d'Urbanisme, Francesc Reixachs i el secretari municipal.

Tot plegat es preveu pel dilluns 23 de novembre al jutjat d'Instrucció número 4 de Lleida.

Segons l'advocat de l'arquitecte municipal, la querella es basa en quatre actuacions concretes que va portar a terme l'Ajuntament de Mollerussa en matèria urbanística i que ells consideren irregulars.

Per la seva part, l'alcaldessa de Mollerussa ha explicat que no vol entrar a qüestionar aquesta situació perquè de moment només es tracta de diligències prèvies i la querella encara no ha estat admesa a tràmit. Així mateix, ha demanat respecte per la justícia i ha recordat que ja hi ha denuncies arxivades sobre alguns dels afers que denuncia l'arquitecte.

Ginestà ha afegit que a l'arquitecte municipal se li va obrir un expedient disciplinari que no ha volgut entrar a valorar i ha assegurat que no se'l va apartar en cap moment del seu lloc de treball sinó que senzillament es va fer una reestructuració del seu departament.

Finalment, Ginestà s'ha mostrat tranquil·la per tot plegat i ha assegurat que l'actuació urbanística del consistori mollerussenc és "impecable".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Mor Joan Rigol, president del Parlament entre el 1999 i el 2003

CAPMANY

La CUP reivindica la creació del Parc Natural de l’Albera

CAPMANY
català

Òmnium denuncia una insuficient oferta de cursos de català

barcelona
guerra a gaza

Els tancs d’Israel entren a Rafah i prenen el control del pas fronterer

barcelona
guerra a gaza

Israel rebutja la treva acceptada per Hamàs i manté els atacs contra Rafah

barcelona
Regne Unit

Downing Street, més a prop

Londres

Trenta anys de llibertat

Barcelona
John Carlin
Periodista i escriptor

“Mandela va saber guanyar-se els enemics”

Barcelona

L’apartheid persistent

Salt