Política

Detingut a Portbou un presumpte membre d'ETA

Es tracta de Faustino Marcos i l'han arrestat quan viatjava en tren des de Montpeller

La policia espanyola ha detingut aquest dimarts un suposat membre d'ETA quan intentava entrar a l'Estat a través de l'estació de trens de Portbou (Alt Empordà) en un tren procedent de França, segons han confirmat fonts de la lluita antiterrorista. El presumpte etarra ha estat traslladat a Madrid a primera hora de la tarda.

Segons han informat les mateixes fonts, el detingut és Faustino Marcos Álvarez, nascut el 23 d'octubre del 1971 a Sant Sebastià, un membre fugit d'ETA. Tot i així, la policia resta a l'espera de tenir confirmat que aquesta és la identitat real del detingut. Marcos Álvarez portava documentació falsa en el moment de la seva detenció, durant un control de la policia per localitzar suposats terroristes.

El detingut viatjava en un tren procedent de França i portava una pistola, tres DNI falsos, dos carnets d'identitat francesos, un ordinador portàtil, cinc llapis de memòria USB, dos discos durs externs, CD i DVD i al voltant de 6.000 euros.

Faustino Marcos Alvarez ha estat traslladat aquest mateix dimarts a la tarda a Madrid. El presumpte etarra ha estat conduït a Madrid a les 16:10 hores des de les dependències policials de l'estació de Portbou, custodiat per mitja dotzena d'agents de policia que l'han introduït en un cotxe camuflat, seguit per un altre cotxe d'escorta.

Marcos Álvarez estava fugit des de l'any 2002, quan va ser desarticulat a Guipúscoa el comando Zelatun d'ETA, segons han explicat fonts de la lluita antiterrorista.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.