Política

Duran creu que la resolució sobre el TC és un "brindis al sol" i troba "coherent" que ERC no la firmi

El líder d'UDC es mostra convençut que el PSOE i el PP faran que el text aprovat al Parlament quedi sense aplicar-se. Apunta que els republicans no haurien de ser al govern català si no estan d'acord amb l'Estatut

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, creu que la resolució del Parlament per exigir la renovació i la reforma del Tribunal Constitucional (TC) possiblement "no servirà per a res" perquè el PSOE i el PP faran cas omís de les reivindicacions catalanes.

En un apunt al seu bloc a internet, Duran admet que demanar que siguin renovats els magistrats del TC amb el mandat caducat "pot ser un brindis al sol perquè ni el PP ni el PSOE no hi estan interessats".

A més pensa que demanar que el TC es declari incompetent per dictar sentència sobre l'Estatut "té valor polític però tampoc no serà eficaç, cosa que no vol dir que no calgui fer", ha afegit.

Segons Duran, "si el PSOE continua en la mateixa posició" que fa dos mesos, "tampoc no servirà de res" la petició de reformar la llei orgànica del TC perquè els magistrats amb mandat caducat no puguin quedar-se en el càrrec més de sis mesos.  El PSOE, ha denunciat Duran, "és tant o més culpable" que el PP que "no es renovin els magistrats".

El líder d'UDC també té paraules dures per al president de la Generalitat, José Montilla, del qual ha advertit que ha volgut "abanderar" la unitat catalana davant del TC, però té "dos grans problemes". El primer és que Montilla ha vist qüestionada la seva "força moral", ja que s'ha vist "incapaç de garantir la unitat" en el si del seu govern quan ERC s'ha negat a signar la resolució, malgrat que hi voti a favor.

El segon "problema" de Montilla, segons Duran, és el PSOE: "Aquí a Catalunya treuen pit i fins i tot el treuen al Senat on, en el marc de l'Entesa, tenen grup parlamentari amb ERC i amb ICV. Al Senat es podran permetre el luxe de votar contra el PSOE i aquí no haurà passat res". "Però en canvi allò que demanen a Catalunya i que fins i tot votaran al Senat són incapaços de defensar-ho al Congrés, on no tenen grup parlamentari propi", ha denunciat.

Per Duran, és "coherent" que ERC no vulgui firmar la resolució al costat de CiU, PSC i ICV-EUiA, ja que "ells no van donar suport a l'Estatut". "El que ja no em sembla tan coherent és que, al mateix temps que mantenen aquesta posició, continuïn formant part d'un govern que oficialment defensa els continguts del nou Estatut", ha afegit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.