Política

El PSC talla avui caps i CiU deixa anar llast amb el passat

PSC Els socialistes han de triar nou alcalde a Santa Coloma i regenerar la federació del Barcelonès Nord

L'executiva del PSC es reuneix aquest matí de manera extraordinària a la seu del carrer Nicaragua de Barcelona per executar el que dimarts ja va anunciar de manera preventiva: la suspensió de militància dels seus càrrecs electes empresonats per Baltasar Garzón dins la investigació de l'operació Pretòria.

Però, de fet, l'abast de la decisió va molt més enllà, perquè implica triar de manera immediata un nou alcalde a Santa Coloma de Gramenet, un dels seus grans feus municipals, i regenerar tant l'agrupació de Santa Coloma com la federació socialista del Barcelonès Nord, nomenant dues comissions gestores. Fins que no estiguin constituïdes, les funcions executives les agafa José Zaragoza, secretari d'Organització del PSC i un dels líders de la federació del Baix Llobregat. Federació que, com s'ha vist ara, no tenia el control monolític del partit.

El propi Muñoz dirigia des del 1981 com a primer secretari la federació del Barcelonès Nord. Muñoz també perdrà la vicepresidència de la Diputació de Barcelona i, justament, el seu president, Antoni Fogué, podria acabar sent el nou alcalde de Santa Coloma. Una decisió que el PSC no va prendre en el seu moment, el 2002, probablement perquè Fogué és el marit de l'exalcadessa Manuela de Madre. A més de Muñoz, el PSC tallarà com a mínim el coll del regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco i del director de Serveis Municipals, Pascual Vela.

Pujol, al Marroc

De la seva banda, l'executiva de CDC, que també es reuneix aquest matí, suspendrà temporalment de militància a Macià Alavedra i Lluís Prenafeta. En el seu cas, la trama no afecta a cap càrrec electe ni orgànic, malgrat que Alavedra forma part del consell assessor d'Artur Mas creat en l'últim congrés i presidit per Josep Maria Cullell. CDC va voler visualitzar que malgrat la més gran aposta pel sobiranisme de Mas i el seu pinyol, CDC mantenia les arrels en el pujolisme davant les crítiques que alguns d'aquests dirigents feien als nous convergents. Doncs bé, la decisió d'avui visualitzarà com la direcció, uns amb més alegria que altres, deixa anar llast amb el passat. Precisament, Jordi Pujol, president de CDC, que encara no s'ha pronunciat sobre la detenció dels seus antics companys era ahir al Marroc per fer una conferència al World Policy Conference i aquesta nit viatja a Madrid. Dimarts al matí té una entrevista a TVE on per força s'haurà de referir al cas Pretòria, i dimecres té un acte amb el Rei.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
unió europea

S’obre el ball de cadires a la UE

barcelona
guerra a europa

La cimera sobre la pau a Ucraïna acaba sense unanimitat

barcelona
estat espanyol

Marxa contra la corona a Madrid al crit de “Felip VI, amb deu anys n’hi ha prou”

barcelona
amnistia

La cúpula fiscal es reuneix dimarts per decidir sobre l’amnistia

barcelona
Política

Sánchez vol un nou finançament autonòmic amb un model “singular” per a Catalunya

barcelona
guerra a gaza

L’exèrcit israelià anuncia “pauses humanitàries” al sud de la Franja i Netanyahu ho desautoritza

barcelona
europa

Intercanvi de presoners entre Suècia i l’Iran

barcelona
iran

París, Londres i Berlín denuncien que Teheran intensifica el seu programa nuclear

barcelona
europa

Milers de persones surten als carrers contra l’extrema dreta a l’Estat francès

barcelona