Política

Troben a França un zulo d'ETA amb diverses armes i 180 quilos d'explosius

Uns operaris que treballaven en el manteniment de canalitzacions d'aigua van trobar l'amagatall

Un zulo d'ETA amb una dotzena d'armes i més de 180 quilos de material per confeccionar explosius ha estat descobert de forma casual aquest cap de setmana a la localitat francesa de Pindères, al departament de Lot-et-Garonne.

El descobriment es va fer dissabte quan diversos obrers estaven treballant en el manteniment de les canalitzacions d'aigua a la zona i posaven grava en un camí rural.

A l'interior del zulo hi havia dotze garrafes de 5 litres i una altra de 20 litres que presumiblement contenien nitrometà; tres garrafes de 20 litres amb la inscripció Kazkabarra (cloratina); dues bosses de 12 quilos amb pols d'alumini; una bossa amb dos quilos de nitrat; una altra amb dos quilos de sofre i una més amb 4,5 quilos de pentrita.

També hi havia dos rotllos de cordó detonant, un de 25 metres i un altre de 145; un centenar de temporitzadors de diversos tipus i un dispositiu lapa d'activació per mercuri.

Al zulo hi havia també unes 150 plaques de matrícules, cinc revòlvers, set pistoles i un subfusell UZI; a més de 250 cartuxos de 9mm i 400 cartuxos del calibre 38.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.