Política

Duran diu que el PP té "certa predisposició" a portar al TC les lleis que fan referència a Catalunya

"A Catalunya no es discrimina el castellà, a Catalunya el que es vol és que tothom pugui parlar i conèixer perfectament el català, la nostra llengua", assegura el president del Comitè de Govern d'Unió

El president del Comitè de Govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat aquest diumenge al matí que el Partit Popular "té una certa predisposició a portar les lleis que fan referència a Catalunya i que regulen els nostres drets al Tribunal Constitucional". D'altra banda, en relació al debat de política general que comença dimarts al Congrés i a la crisi econòmica actual, Duran ha dit que des de CiU insistirà que el govern de Zapatero no porta a terme "mesures concretes i eficaces, de planificació, contra la crisi i el fet que no té cap mena de precisió de futur". "Podem sortir de la crisi, però necessitem al capdavant del govern una persona que afronti el repte", ha afegit.

Josep Antoni Duran i Lleida ha assegurat que el Partit Popular "té una certa predisposició a portar les lleis que fan referència a Catalunya i que regulen els nostres drets al Tribunal Constitucional" i ha afegit que "té poc sentit per part del PP que es facin ofertes concretes de col·laboració política a Catalunya". "El PP sempre diu que gira cap al centre o que té un gir catalanista però crec que a força de tant girar tornen a estar al mateix lloc de sempre", ha assenyalat. És per això que, segons Duran, "no és d'estranyar que el PP anunciï un recurs contra la Llei d'educació, una Llei que l'única cosa que fa és consagrar en matèria de llengua l'actual sistema que utilitzem a les nostres escoles". Duran, que ha fet aquestes declaracions a la Festa del Rosaret de Sant Jordi de Cercs (Berguedà), ha recordat que "a Catalunya no es discrimina el castellà, a Catalunya el que es vol és que tothom pugui parlar i conèixer perfectament el català, la nostra llengua". "Però seria absurd per part nostra renunciar al patrimoni del castellà, i el PP ha de saber que no volem renunciar-hi, però tampoc volem perdre la nostra llengua, que està amb més dificultats i en inferioritat de condicions", ha dit.

El dirigent d'Unió ha subratllat que "crear ara un conflicte lingüístic als tribunals, quan el propi TC amb una sentència de l'any 1995 ja ha avalat l'actual sistema d'immersió lingüística a les escoles catalanes, no és res més que buscar tres peus al gat i buscar les pessigolles a l'exercici dels drets dels catalans".

"El PP no defensa els interessos de Catalunya, ni a Madrid ni a Europa"
D'altra banda, Duran ha afirmat que el PP "faria bé en intentar des de Catalunya fer entendre al PP espanyol que aquí no hi ha problemes de convivència lingüística, que aquí no es persegueix ningú, però que en tot cas el que s'intenta és ajudar a una de les llengües, la que és pròpia del país". Duran ha explicat que el PP no té candidats catalans a les eleccions europees. "Malgrat que Vidal-Quadras i Santi Fisas han nascut a Catalunya, militen al PP de Madrid. Òbviament, Mayor Oreja és qui ha sostingut les tesis més contràries a les posicions que es defensen des del catalanisme, no només des de CiU", ha argumentat.

Així mateix, Duran ha dit que el 7 de juny "és un bon dia per recordar-nos a tots plegats quines actituds defensen els que encapçalen la llista del PP: Mayor Oreja, i els que, tot i presentant candidats del PP de Catalunya, no defensen els interessos de Catalunya ni a Madrid ni a Europa".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
VILABLAREIX

El ple municipal aprova una nova ordenança de civisme

VILABLAREIX
guerra europa

Rússia llança una ofensiva sobre la regió de Khàrkiv que obliga a evacuar diverses localitats

barcelona
tribunals

Petició de nul·litat d’actuacions en el cas dels CDR acusats de terrorisme

barcelona
política

Vergés fa una darrera crida “a mobilitzar el vot al president Puigdemont”

amer
Política

Puigdemont critica que es pugui investigar els mossos que el protegeixen a Argelers

barcelona

El cap de llista del Partit Verd europeu dona suport a Eloi Badia

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit d’Israel encercla amb tancs l’est de Rafah

barcelona
Política

Enric Auquer, Ana Polo, Alguer Miquel, Ginestà i 150 més suports a la CUP

barcelona
Unió Europea

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les