Política

Regina Parellada, primera alcaldessa de Viladecavalls

La portaveu d'UDC ja va ser la primera regidora de l'Ajuntament l'any 1999

Han estat unes setmanes difícils però ha arribat el moment de triar i l'escollida ha estat Regina Parellada, que aquest vespre s'ha proclamat com a alcaldessa de Viladecavalls. L'elecció s'ha realitzat en un Ple Extraordinari convocat arrel de la mort de Sebastià Homs, on també s'ha presentat al nou regidor convergent, Josep Faure.

Uns dies de converses on els diferents partits locals han parlat i s'han plantejat el futur del terme vallesà i, finalment, sembla ser que la decisió ja està presa. Parellada, líder d'Unió Democràtica, no ha estat l'única en presentar la seva candidatura ja que també ho ha fet el líder ecosocialista, Joan Olivares. Ambdós candidats han rebut només els vots de la resta de regidors del seu partit. L'elecció no s'ha realitzat, doncs, per majoria absoluta i, per aquest motiu, s'ha triat al líder de la llista més votada, en aquest cas CiU amb 1308 vots durant les passades eleccions. La resta de membres del Ple Municipal s'ha decantat per l'abstenció.

El Ple decisiu
Poques vegades l'Ajuntament de Viladecavalls ha pogut veure l'interès que ha suscitat la celebració d'aquest Ple Extraordinari. Veïns i veïnes del municipi no s'han volgut perdre l'oportunitat d'assistir a l'elecció del nou batlle de la ciutat i, amb la sela plena, encara hi havia persones que s'han vist obligats a esperar-se fora de l'Ajuntament per conèixer l'elegit.

El Ple ha començat puntual, amb la presentació i el jurament al càrrec de Josep Faure, nou regidor convergent de Viladecavalls. Acte seguit, s'ha passat a les votacions que, en un principi, s'havia decidit que serien secretes però que, finalment, s'ha fet a mà alçada, seguint el suggeriment del líder d'Iniciativa, Joan Olivares.

Parellada ha rebut el seu nou càrrec juntament amb el Bastó de Comandament i, a continuació, la resta de membres del Ple han fet ús del seu torn de paraula per desitjar felicitats i sort a la nova alcaldessa. Tanmateix, la majoria de partits han demanat que a partir d'ara es busqui la màxima transparència, legalitat i treball per a l'interès general del municipi. En referència a la transparència de gestió, Olivares ha recordat a la nova alcaldessa que es va demanar que es realitzés una auditoria a l'empresa Viladecavalls Multigestió S.L. i que, per tant, esperen que ara sigui factible.

Lluís Soler, portaveu d'Esquerra, ha recordat que l'actual equip de govern és el culpable de l'estat en què es troba l'Ajuntament Viladecavalls i que ara és el moment de triar per quin camí va. A continuació ha arribat el torn de Francisco García Cano, líder de l'Agrupació Socialista de Viladecavalls i anterior membre de l'equip de govern. Cano s'ha mostrat sorprès per la decisió de Regina Parellada de trencar el pacte que tenia establert amb els regidors no adscrits i governar en solitari. Segons ha manifestat, ningú els havia comunicat aquesta decisió i, per tant, ha destacat que amb “aquesta transparència és difícil començar una bona etapa”. García Cano ha expressat que no troba cap diferència entre el moment que es va signar el pacte de govern i l'actual, a excepció de l'absència d'Homs. I, finalment, ha dit que continuaran lluitant per assolir la governabilitat del poble.

La primera
Al llarg de la seva carrera política, Regina Parellada, de 60 anys, va assolir el títol de primera regidora de l'Ajuntament de Viladecavalls l'any 1999 i, ara, el de primera alcaldessa del poble. Veïna del barri de les Carenes de Can Turu, Parellada es va iniciar a la regidoria d'ensenyament, cultura i joventut, però a partir de les darreres eleccions va passar a ocupar el càrrec de segona tinent d'alcalde i les carteres d'ensenyament i cultura.

La nova alcaldessa s'ha mostrat molt emocionada al final de l'acte quan ha dedicat unes “paraules escrites amb el cor” a tots els assistents a la sala, on ha fet un crit per recuperar els valors que els van animar a lluitar per l'alcaldia en les darreres eleccions. Finalment, Parellada ha anunciat que, tot i que la seva intenció és governar en solitari, intentarà arribar a l'entensa amb la resta de forces municipals i tirar endavant el màxim de projectes possibles per al poble. L'alcaldessa s'ha mostrat satisfeta amb el nou càrrec, tot i que ha volgut expressar que preferia que les coses no haguessin anat d'aquesta manera. L'últim minut ha anat dedicat a la memòria de l'alcalde, Sebastià Homs i Padrissa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
MEDITERRANI

Desapareguts 23 migrants que havien salpat de Tunísia cap a Itàlia

BARCELONA
política

Lluís Llach, el més votat a les eleccions del secretariat de l’ANC

barcelona
CAUCAS

La presidenta de Geòrgia veta la polèmica llei sobre agents estrangers

BARCELONA
Memòria democràtica

Experts internacionals debaten sobre el turisme de memòria a Corbera d’Ebre

Barcelona
política

Junts demana repetir el vot exterior per “greus irregularitats”

barcelona
política

Sánchez i Illa treuen pit pels resultats del 12-M

barcelona
GUERRA A GAZA

Més d’una vuitantena de morts en nous atacs a la Franja

BARCELONA
ESLOVÀQUIA

El jutge allarga la presó preventiva a l’agressor del primer ministre Fico

BARCELONA

Els turistes morts en l'atac a l'Afganistan són de Barcelona, Figueres i Girona

BARCELONA