Política

El foc d'Horta no està "ni controlat ni estabilitzat" i es tem que el vent de ponent de la tarda el torni a revifar

Montilla lloa la feina dels Bombers de la Generalitat i afirma que és un dels cossos més ben preparats d'Europa

L’incendi forestal d'Horta de Sant Joan continua actiu, encara no està en fase de control, i els bombers "treballen per evitar que creixi el seu perímetre abans no s’intensifiqui la intensitat del vent de ponent que és previst bufi a la zona" aquest dijous a la tarda. Segons l'últim balanç difós pels portaveus dels Bombers de la Generalitat, les pròximes hores pot tornar a complicar-se la situació.

A mig matí, el secretari general d'Interior, Joan Boada, ja ho advertia: "el foc no està ni estabilitzat ni molt menys controlat". Les flames ja afecten un perímetre de 1.140 hectàrees, més de la meitat de les quals són del Parc Natural dels Ports de Tortosa-Beseit.

Dit això, Boada ha detallat que en aquests moments hi ha sobre la zona 70 mitjans terrestres en actuació, més uns 18 d'aeris.

Els esforços principals es concentren en el flanc nord-est, a prop del riu Caneletes, a uns cinc quilòmetres de Prat de Comte, que és el més actiu. L'objectiu és, segons Boada, que el foc no surti del perímetre on estan actuant els bombers i s'estengui per altres zones.

El secretari general d'Interior ha insistit que "estem en unes situacions extremes, i si no es se surt de mare més el foc és per l'actuació dels bombers i de tots els cossos de seguretat que hi estan actuant". I, si no es posen més efectius a la zona, és perquè els que hi ha "són suficients. Si n'hi hagués més, no serien efectius".

Per tot això, Boada ha dit: "Trobo ofensiu que algú digui que els comandaments no estaven coordinats".

A més, ha reclamat "molta atenció a l'alt risc d'incendis d'aquests dies, donat que el perill és extrem gairebé a tot Catalunya".

Per la seva part, José Montilla ha lloat el cos dels Bombers de la Generalitat per la seva actuació en l'incendi dels Ports de Beseit.

El president de la Generalitat ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que cal reconèixer i agrair la feina que estan duent a terme els bombers per extingir el foc que ja ha afectat 1.140 hectàrees a Horta de Sant Joan. Un cos, ha dit, que "està reconegut" professionalment arreu i "és un dels més preparats d'Europa".

Per la informació que en té el president català, la situació "ha millorat al llarg de la nit" i el perímetre del foc està "gairebé tancat", però encara s'ha de continuar treballant "fins a l'últim moment".

Sobre les crítiques dels veïns afectats i del mateix alcalde d'Horta, Montilla ha dit: "Comprenc els veïns, però han d'entendre que els professionals per extingir incendis són els Bombers", i ha ratificat: "Calen paraules de suport als professionals i als seus comandaments". Montilla ha dit que no es va deixar actuar els veïns perquè haguessin posat la seva vida en perill, tal com els va passar als quatre bombers morts i als dos ferits de gravetat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

ERC facilitarà la investidura de Puigdemont si es posa d’acord amb el PSC

barcelona
unió europea

Von der Leyen torna a allargar la mà a l’extrema dreta durant el debat europeu

barcelona
guerra a gaza

L'exèrcit israelià amplia la seva ofensiva a Rafah

barcelona
GIRONA

Asens reivindica el vot "antifeixista" en l'inici de campanya

GIRONA
guerra a gaza

L’exèrcit israelià diu que va avisar Netanyahu de la feblesa del país abans de l'octubre

barcelona
Amèrica Llatina

El TIJ no aplicarà cautelars contra Quito per l’assalt a l’ambaixada de Mèxic

barcelona
Política

Mor Ángeles Flórez, última miliciana socialista espanyola viva

rússia

Detenen un alt comandament militar rus per corrupció, el quart en un mes

barcelona
política

Junts vol situar a Europa la demanda d’un referèndum dins la Constitució

barcelona