Política

Puigcercós presenta la llei de vegueries com un triomf del catalanisme i en defensa l'eficiència

Assegura que amb aquesta ordenació territorial se "simplificarà" l'administració catalana

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha presentat aquest dimarts la llei que establirà l'organització de Catalunya en vegueries com un "triomf del catalanisme", i ha subratllat que aquesta normativa "simplificarà" l'administració catalana, perquè aquests ens substituiran diputacions i consells comarcals.

En una conferència organitzada pel Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, el dirigent republicà ha donat per fet que el consell de govern aprovarà aquest dimarts aquest projecte de llei.

Preguntat per les tensions territorials que ha avivat aquesta llei, ha comentat que "no cal fer una llei de vegueries per saber que Tarragona i Reus tenen una rivalitat".

Ha comentat que és "bon senyal que rivalitzin", perquè això vol dir que "volen ser millors", i ha afegit que "amb o sense llei" de vegueries aquesta pugna estaria viva.

També Puigcercós ha destacat que la llei de vegueries intenta posar "ordre" en el "desgavell" administratiu actual i suposa la implantació d'una "arquitectura institucional pròpia".

En aquest context, ha subratllat que no hi haurà vegueries i diputacions a la vegada, i que no es contractarà "cap persona més" per posar en marxa les vegueries, sinó que el personal dels consells comarcals i de les diputacions passaran a formar part d'aquesta nova administració.

Preguntat sobre si aquesta llei interessa als ciutadans, Puigcercós ha recordat que un govern té "l'obligació de governar més enllà d'interessos demoscòpics", perquè d'una altra manera "només es regularia l'economia".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.