Política

CiU adverteix que no serà el "salvavides" del PSOE al Congrés

La federació nacionalista deixa clar que no tindran inconvenient a deixar sols els socialistes davant d'algunes resolucions sobre el debat de política general

El líder de CiU Artur Mas, ha assegurat durant el consell nacional de CDC a Bellaterra, que els diputats de la federació "no seran el salvavides del PSOE" de cara a les resolucions del debat de política general a l'Estat. Segons Mas, el debat d'aquesta setmana ja va evidenciar que moltes propostes dels socialistes "feien figa" pel seu propi pes: "Tot i que segurament vindran dies difícils per a la posició de CiU, no passarem per l'adreçador i, si en algunes resolucions s'han de quedar sols, s'hi quedaran", ha sentenciat.

El líder de CiU i secretari general de CDC ha denunciat la "profunda hipocresia política del PSOE i el PP", perquè mentre aprofiten les campanyes "per agitar la por i intentar atemorir la gent, traient fantasmes de l'armari per anar els uns contra els altres, pacten entre ells al País Basc per fer fora els nacionalistes" guanyadors de les eleccions.

Artur Mas ha declarat que aquesta hipocresia política és plenament vigent en aquesta campanya europea perquè els dos grans partits estatals "ens volen imposar la bipolarització". Una actitud que respon a "una visió dual, de blanc o negre, de la realitat i en què qualsevol nota de color que trenqui aquest blanc i negre, els molesta i incomoda profundament", afirma Mas.

En aquest punt, Artur Mas ha posat com a exemple la campanya del PSC, on els socialistes han obert l'armari per treure'n "fantasmes del passat", com Aznar o Bush. "És davant aquesta situació que nosaltres tenim l'obligació d'intentar demostrar que davant la bipolarització hi ha Catalunya", ha ressaltat.

"CiU ha d'explicar la realitat positiva de Catalunya i posar-la sobre la taula', ha reclamat Artur Mas. AL mateix temps, el líder de CiU ha sentenciat que 'mentre populars i socialistes ignoren o utilitzen Catalunya, nosaltres la servim, aquesta és la diferència", ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Marta Pujol
Alcaldessa de la Roca del Vallès (Junts)

“Vaig dir que buscaria solucions i això intento fer”

La Roca del Vallès
Xavier Guitart
Alcalde de Camprodon (Tots per Camprodon-PSC-CP)

“Som molt propers a tothom i no tenim un no per resposta”

Camprodon
Estats Units

Louisiana ordena penjar els Deu Manaments a les aules

Barcelona
País Basc

Imanol Pradales és investit lehendakari amb els vots del PNB i el PSE-EE

Barcelona
Corea del Nord

Putin es reserva el dret a subministrar armes a Pyongyang

Barcelona
Estat espanyol

La Moncloa acusa Ayuso de deslleialtat institucional per rebre Milei

Barcelona
Política

Rull es reuneix amb Puigdemont a Bèlgica

barcelona
Política

El Fons Català de Cooperació denúncia des de Lesbos la vulneració dels drets dels refugiats

Lesbos
judicial

El jutge García-Castellón avança la jubilació al setembre

barcelona